Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Κέρκυρα – Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ πλοίου στην Κόρινθο – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό ακυβερνησίας Ι/Φ σκάφους σημαίας Γαλλίας, λόγω μηχανικής βλάβης και αδυναμίας χρήσης ιστίων λόγω άπνοιας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Ερεικούσας.

Άμεσα στην ανωτέρω περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια, κατέπλευσε ασφαλώς με ιδία μέσα και με τη συνοδεία ανωτέρω περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., στον λιμένα Ερεικούσας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ίσθμιας, για περιστατικό πρόσκρουσης Φ/Γ πλοίου ελληνικής σημαίας, στον δίαυλο της διώρυγας Κορίνθου, με δέκα (10) ημεδαπούς επιβαίνοντες, μέλη πληρώματος.

Ειδικότερα, το εν λόγω Φ/Γ προσέκρουσε με την δεξιά πλευρά της πλώρης στην δεξιά πλευρά των τοιχίων του διαύλου της διώρυγας Κορίνθου, ενώ στη συνέχεια παρέμεινε αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή Καλαμακίου Κορινθίας, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ισθμίων του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύθηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-76χρονου, από το λιμένα ν. Σχοινούσας στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ –Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν.Ν. 67 και

-73χρονου και 65χρονης, από τον λιμένα Πρίνου ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ –Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ» Ν.Π. 11070.

Σχετικές εικόνες