Ακυβερνησία ΙΦ σκάφους στην Κύθνο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών

ΠΑΤΡΑ
Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κύθνου, από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ “COMBAVA” σημαίας Γαλλίας, λόγω μηχανικής βλάβης, με δυο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή στενού ν. Κύθνου.

Στο σημείο έσπευσε το Ε/Π-Α/Κ “ΓΕΩΡΓΙΟΣ” Ν. Σύρου 1230 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, προς παροχή συνδρομής, ενώ το “COMBAVA” εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή περί τα 4 ν.μ. δυτικά του λιμένα Μέριχα ν. Κύθνου και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε στον λιμένα Μέριχα ν. Κύθνου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από τη Λιμενική Αρχή Κύθνου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ι/Φ σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού εγγράφου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.


*****

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 22 και 28 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι για τον 22χρονο υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της άρνησης εισόδου σε έδαφος SHENGEN.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα.


*****

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 21 και 24 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι οι εν λόγω αλλοδαποί κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Επίσης, στη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-53χρονης, από τον λιμένα Παροικίας ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Π -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Ν. 53,

-39χρονου, από τον λιμένα ν. Ανάφης στον λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΣΗ ΣΤΑΡ» Ν. Θήρας 68,

-61χρονης, από τον λιμένα Καταπόλων ν. Αμοργού στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV» Ν. Ν. 64 και

-νεογνού, από τον λιμένα ν. Σίφνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες