Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στο Φισκάρδο - Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφη σε δυσχερή θέση στη Σκιάθο και στον Ωρωπό - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ε.Ι.Χ. όχημα στο Πορτοχέλι - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φισκάρδου, από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής,για ακυβερνησία του Ι/Φ σκάφους ''SVEA'' σημαίας Ολλανδίας, λόγω μηχανικής βλάβης, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 2,8ν.μ. Νοτιοδυτικά Φισκάρδου ν. Κεφαλληνίας.

Στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ι/Δ σκάφος ''ΘΑΛΑΣΣΑ'' Τ.Α. 78, όπου εντόπισαν το εν λόγω Ι/Φ σκάφος με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους. Το ''SVEA'' κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια στον λιμένα Φισκάρδου, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το Λιμενικό Σταθμό Φισκάρδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο οργανισμό, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι το Ι/Φ σκάφος ''AMARANO'' σημαίας Αυστρίας βρίσκεται σε δυσχερή θέση, λόγω βλάβης στον εργάτη άγκυρας, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ''ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΜΟΣ'' ν. Σκιάθου.

Στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., και το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ'' Ν. Σκιάθου 158. Το εν λόγω Ι/Φ εντοπίστηκε με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους, και ρυμουλκήθηκε από το ανωτέρω Ε/Γ - Τ/Ρ σκάφος, στον λιμένα ν. Σκιάθου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

*****

Ενημερώθηκαν βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Χαλκίδας και Ωρωπού, ότι το Ι/Φ σκάφος ''AULIKKI'' σημαίας Γερμανίας έχει αναποδογυρίσει, με έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή 04ν.μ. βορειοδυτικά του λιμένα Σκάλας Ωρωπού.

Στο σημείο μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., το Α/Κ σκάφος ''ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΤΗΣ'' Ν.Χ. 312, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Το εν λόγω Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου περισυνέλεξε τον επιβαίνοντα καλά στην υγεία του και τον μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Χαλκουτσίου. Στον ανωτέρω αλλοδαπό παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από πλήρωμα ασθενοφόρου του Δήμου Ωρωπού, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ωρωπού. Το ''AULIKKI'' ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ σκάφος στον λιμένα Χαλκουτσίου, ενώ με μέριμνα του ιδιοκτήτη πρόκειται να ανελκυθεί.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 30 και 35 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πορτοχελίου, από το Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου, για την εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ε.Ι.Χ. όχημα, εντός της οικείας χερσαίας ζώνης λιμένα.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρανιδίου, όπου κατέσβησαν πλήρως την πυρκαγιά, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-45χρονου, από τον λιμένα ν. Κύθνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ,

-28χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ,

-53χρονου, από τον λιμένα ν. Μήλου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 53,

-37χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64 και

-70χρονου, από τον λιμένα ''ΠΑΡΟΙΚΙΑ'' ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745.

Σχετικές εικόνες