Ακυβερνησία Ι/Φ σκαφών στο Αίγιο και στην Ιτέα – Επακούμβηση Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Μύκονο – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Νίσυρο – Θαλάσσια ρύπανση στο Κερατσίνι – Διακομιδές ασθενών

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Ιτέας, της Πάτρας, του Αιγίου και του Μεσολογγίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για την ακυβερνησία, λόγω μηχανικής βλάβης, ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες (ένας υπήκοος Ην. Βασιλείου και μία υπήκοος Ελβετίας), στη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού κόλπου. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν ένα Περιπολικό σκάφος (ΠΛΣ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το αλιευτικό (Α/Κ) σκάφος ¨ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΥΠΗΤΗ¨ Ν.Π. 567, προς παροχή συνδρομής. Το Ι/Φ σκάφος οδηγήθηκε, με τη συνδρομή του Α/Κ, στο νέο λιμένα Αιγίου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αιγίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Αντίκυρας και της Ιτέας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για την ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Γαλλίας, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοοι Γαλλίας), στη θαλάσσια περιοχή του Κρισσαίου όρμου, σε απόσταση 1ν.μ. από το λιμάνι της Ιτέας. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν ένα (01) Περιπολικό σκάφος (ΠΛΣ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το αλιευτικό (Α/Κ) σκάφος ¨ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ¨ Ν.Ι. 28, προς παροχή συνδρομής. Με τη συνδρομή του Α/Κ, το Ι/Φ σκάφος οδηγήθηκε στη μαρίνα της Ιτέας, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Από το Λιμεναρχείο Ιτέας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μυκόνου για την ελαφριά επακούμβηση σε αμμώδη ακτή, ενός επιβατηγού-τουριστικού (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφους, ελληνικής σημαίας, με 10 αλλοδαπούς επιβαίνοντες (6 υπηκόους Καναδά και 4 υπηκόους Κίνας), στη θαλάσσια περιοχή κοντά στον παλαιό λιμένα Μυκόνου. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβη το ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος ¨ΗΛΙΑΝΑ¨ Τ.Λ. 1902 και ένας επαγγελματίας δύτης, ο οποίος προέβη στην απεμπλοκή σχοινιού από την προπέλα του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους. Στη συνέχεια, το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα στη μαρίνα του λιμένα Μυκόνου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Νισύρου για την πρόσκρουση ενός επιβατηγού-τουριστικού (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφους ελληνικής σημαίας, στο κρηπίδωμα του λιμένα Μανδρακίου, κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του, με αποτέλεσμα τη θραύση του πρυμναίου τμήματός του. Το σκάφος προερχόταν από το λιμάνι της Καρδάμαινας Κω με σαράντα δύο επιβάτες (υπήκοοι Γερμανίας) και τρία άτομα πλήρωμα. Από το Λιμενικό Σταθμό Νισύρου αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους και κατόπιν προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Κερατσινίου για την ύπαρξη θαλάσσιας ρύπανσης, από διάσπαρτα πετρελαιοειδή, μήκους περίπου 65μ. και πλάτους περίπου 10μ., στη θαλάσσια περιοχή της προβλήτας του νέου μώλου Δραπετσώνας. Αμέσως, ενημερώθηκε ιδιωτική αντιρρυπαντική εταιρεία και η ρύπανση περιορίστηκε με την πόντιση πλωτού φράγματος και την περισυλλογή των πετρελαιοειδών από αντιρρυπαντικά σκάφη και προσωπικό από ξηράς. Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ οι εργασίες απορρύπανσης συνεχίζονται.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-87χρονου, από το λιμάνι της Κάσου στο λιμάνι της Καρπάθου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ ¨ΚΑΣΟΣ ΠΡΙΝΣΕΣ¨ Ν.Κ.02 και

-76χρονης, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ–Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ II¨ Ν.Ν. 57.

Σχετικές εικόνες