Ακυβερνησία ιστιοφόρου σκάφους στην Ιθάκη - Πρόσκρουση πλοίων στην Δραπετσώνα - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ “RELAXIS” σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, λόγω μηχανικής βλάβης, με δυο (02) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή 2,7 ν.μ. ανατολικά ν. Ιθάκης.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προς παροχή συνδρομής. Το “RELAXIS” ρυμουλκήθηκε από το Ε/Π-Τ/Ρ “ΚΑΛΥΨΩ” Ν.Π 5685 και συνοδεία ανωτέρω περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., αγκυροβόλησε με ασφάλεια στον λιμένα Βαθέως Ιθάκης.

Οι δυο (02) επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή Ιθάκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο οργανισμό.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου για πρόσκρουση μεταξύ των παραβεβλημένων πλοίων Ε/Κ “SC PHOENIX” σημαίας Λιβερίας και του Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΜΥΡΝΑ» Ν.Π. 12639, στο νέο μώλο Δραπετσώνας, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε αμφότερα τα πλοία.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των πλοίων μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας τους και διατήρησης κλάσης τους από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα, του είδους καρέτα-καρέτα, εντοπίστηκε νεκρή απογευματινές ώρες χθες, από Α΄ Λιμενικό Τμήμα Παλαιάς Φώκαιας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, στην παραλία επί της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες