Ακυβερνησία λέμβου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αγγελοχωρίου και Επανωμής – Σύλληψη αλλοδαπής στην Ηγουμενίτσα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στο στενό Καφηρέα - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης για ακυβερνησία πνευστής λέμβου με δύο (02) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αγγελοχωρίου και Επανωμής.

Άμεσα απέπλευσε για την περιοχή περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε την λέμβο με τους δύο επιβαίνοντές της και με την συνδρομή του κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Νέας Μηχανιώνας.

*****

Στη σύλληψη μίας 24χρονης αλλοδαπής προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας, η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδο της στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, από το V.T.S. Ραφήνας, ότι το Ε/Γ-Υ/Γ “FLYING CAT 3” Ν.Π. 10562, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Ραφήνας προς τους λιμένες Τήνου-Μυκόνου, Νάξου, παρουσίασε βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή.

Ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Ραφήνας και οι πενήντα επτά (57) επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “FLYING CAT 3”, μέχρι τη διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-55χρονος, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ” Ν.Π.10553 και

-33χρονος, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π.10001.