Ακυβερνησία ΡΚ πλοίου στο Μεσολόγγι - Αλιευτικός έλεγχος στη Στυλίδα - Εισροή υδάτων σε πνευστή λέμβο στη Γλυφάδα - Διακομιδές ασθενών

DSC_0099
Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου για περιστατικό ακυβερνησίας του Ρ/Κ «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» Ν.Π. 6236, στη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού κόλπου, με τριμελές πλήρωμα.

Στο σημείο έφτασε το αλιευτικό σκάφος «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Ν.Κ. 366, το οποίο ρυμούλκησε το «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» και με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα του Μεσολογγίου. Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ούτε κάποιος τραυματισμός.

Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου, σύμφωνα με Ν.Δ. 712/1970, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του ρυμουλκού μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε πρωινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Στυλίδας, στην περιοχή πλησίον του οικείου λιμένα (περιοχή Καλόγερος), εντοπίστηκε ερασιτέχνης αλιέας, να έχει αλιεύσει με τη χρήση αυτοσχέδιου αλιευτικού εργαλείου, ποσότητα ενενήντα τριών κιλών (93 kg) ζωντανά δολώματα του είδους ΄΄Μάνα΄΄ (SIPUNCULUS NUDUS), είδος παντελώς απαγορευμένου στην ερασιτεχνική αλιεία, εκ των οποίων σαράντα τρία (43kg) ήταν υπολειπομένων διαστάσεων.

Από το Λιμεναρχείο Στυλίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού για περιστατικό εισροής υδάτων, σε πνευστή λέμβο «ΜΑΡΙΤΑ» Τ.Π. 856-Ι', η οποία ήταν ελλιμενισμένη στη μαρίνα Γλυφάδας.

Άμεσα στο σημείο μετέβη στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσε εισροή υδάτων στην εν λόγω λέμβο. Συγκεκριμένα, η απάντληση των υδάτων έγινε από τον ιδιοκτήτη της πνευστής λέμβου καθώς και η μεταφορά της σε ιδιωτικό χώρο. Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ούτε κάποιος τραυματισμός.

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους της πνευστής λέμβου μέχρι προσκομίσεως του πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-29χρονης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-77χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας προς τον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες