Ακυβερνησία σκάφους στην Καλλιθέα Αττικής - Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στη Θήρα - Σύλληψη ατόμων στη Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς

ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΤΡΑΣ 2
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φλοίσβου, για περιστατικό ακυβερνησίας Ε/Ρ-Α/Ψ-Τ/Χ σκάφους ελληνικής σημαίας, λόγω μηχανικής βλάβης με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή έξω από την μαρίνα Καλλιθέας Αττικής.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το εν λόγω σκάφος μπροστά από τον κυματοθραύστη στην εκβολή του Ιλισσού ποταμού.

Στη συνέχεια, για την περιοχή αναχώρησε ένα ιδιωτικό σκάφος προς παροχή συνδρομής, το οποίο εντόπισε και ρυμούλκησε το ανωτέρω σκάφος στην μαρίνα Καλλιθέας, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Ρ-Α/Ψ-Τ/Χ σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Θήρας, ότι 63χρονος αλλοδαπός, επιβάτης κρουαζιερόπλοιου, το οποίο είχε καταπλεύσει στο αγκυροβόλιο ν. Θήρας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο 63χρονος μετεπιβιβάστηκε σε Ε/Γ-Τ/Ρ Λάντζα και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα "ΑΘΗΝΙΟΣ" ν. Θήρας, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη σε ιδιωτική κλινική.

Το εν λόγω Κ/Ζ πλοίο, απέπλευσε προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

*****

Στη σύλληψη ενός 66χρονου ημεδαπού και ενός 29χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, τις μεσημβρινές ώρες σήμερα τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πατρών, για παράβαση του άρθρου 29 παρ. 7 του Ν.4251/14 (Υποχρεώσεις ιδιωτών και υπαλλήλων), του άρθρου 47 του Π.Κ. (Συνεργός) και του άρθρου 83 παρ.1 του Ν. 3386/05 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα) κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, ο 66χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο για λογαριασμό του 29χρονου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Σκιάθου προς τον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ” Ν.Σ. 158, 43χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες