Ακυβερνησία σκάφους στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας – Επακούμβηση Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους με Ε/Γ-Τ/Ρ στη Νάξο – Εισροή υδάτων σε επαγγελματικό Α/Κ -Μηχανότρατα στην Κύμη – Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ρ/Κ πλοίο στην Αλεξανδρούπολη - Διακομιδή ασθενούς

DSC_9601.1
Share:    

Ακυβερνησία σκάφους στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας – Επακούμβηση Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους με Ε/Γ-Τ/Ρ στη Νάξο – Εισροή υδάτων σε επαγγελματικό Α/Κ -Μηχανότρατα στην Κύμη – Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ρ/Κ πλοίο στην Αλεξανδρούπολη - Διακομιδή ασθενούς

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Πλατυγιαλίου, Πάτρας και Ιθάκης για ακυβερνησία του σκάφους «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ» Τ.Θ. 3222, στη θαλάσσια περιοχή 2,2 ν.μ. νότια νησίδας Οξείας, με δυο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Α/Κ «ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ» Ν.Χ. 491, το οποίο εντόπισε το εν λόγω σκάφος και με τη συνοδεία του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το ρυμούλκησε με ασφάλεια στον λιμένα Αστακού Αιτωλοακαρνανίας.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Πλατυγιαλίου του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε ρύπανση και δεν υπήρξε εισροή υδάτων.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Νάξου, ότι κατά την πρόσδεση του Ε/Γ-Τ/Ρ ‘’ΡΙΙ ΝΤΙΙ’’ Ν.Π. 12824 στη μαρίνα Νάξου, ήρθε σε επαφή με το ΄΄ΑΝΑΣΣΑ’’ Ν.Π. 13102, προκαλώντας υλικές ζημιές σε αμφότερα τα σκάφη.

Στη συνέχεια το ‘’ΡΙΙ ΝΤΙΙ’ κατά την έναρξη χειρισμών με σκοπό τη μετακίνηση του εκτός μαρίνας Νάξου, διαπίστωσε και ανέφερε μηχανική βλάβη και αιτήθηκε συνδρομή.

Με μέριμνα του Λιμεναρχείου Νάξου στην περιοχή μετέβη το Τ/Χ ‘’ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ Ν.165, όπου με τη συνδρομή του, προσέδεσε ασφαλώς στη νότια πλευρά του κεντρικού λιμένα Νάξου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι τέσσερις επιβαίνοντές του.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κύμης για εισροή υδάτων στο Ε/Π-Α/Κ ‘’ΓΙΩΡΓΟΣ’’ Ν.Α. 08, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στο λιμένα Αγίων Αποστόλων Κύμης.

Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προς τυχόν παροχή συνδρομής, ενώ στη συνέχεια η εισροή υδάτων αντιμετωπίστηκε με ιδία μέσα και με τη συνδρομή πυροσβεστικού κλιμακίου.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης για εκδήλωση πυρκαγιάς στον εσωτερικό χώρο ρυμουλκού πλοίου, το οποίο βρισκόταν παραβεβλημένο εντός του εμπορικού λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Στην περιοχή άμεσα μετέβησαν τα Ρ/Κ ‘’ΝΟΡΘ ΣΤΑΡ’’ Ν. Καβάλας 24 και ‘’ΛΑΚΗ ΣΤΑΡ’’ Ν.Π. 10428 καθώς και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο και οι ρίψεις νερού εξακολουθούν προς μείωση του θερμικού φορτίου χωρίς ύπαρξη φλόγας. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός πληρώματος και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας πραγματοποιήθηκε προληπτικά πόντιση πλωτού φράγματος.

Από την Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης απαγορεύτηκε ο απόπλους του "ΕΤΖΙΑΝ ΣΤΑΡ" Ν.Π. 12274 μέχρι την διαπίστωση της ζημίας από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής και προσκόμισης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας προς τον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ., 87χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες