Ακυβερνησία σκάφους στον Ευβοϊκό κόλπο -Εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος στο Γύθειο - Θάνατος ημεδαπής στην Κόρινθο - Εντοπισμό όπλων στη Σαλαμίνα

Share:    

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχής Αιδηψού και Χαλκίδας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ακυβερνησία λόγω προβλήματος ηλεκτροδότησης της Λέμβου «ΕΛΛΑΣ» Λ.Λ. 4597 με πέντε (05) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή βόρειου Ευβοϊκού κόλπου .

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς, με την συνδρομή των οποίων η ανωτέρω λέμβος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα λίμνης Ευβοίας .

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Γυθείου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,, για εισροή υδάτων στο Ι/Φ σκάφος “ΑΙΝΑ” σημαίας Φιλανδίας με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή κόλπου Μεζάπου Δήμου ανατολικής Μάνης.

Άμεσα για το σημείο έσπευσε από στεριά περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Π -Α/Ψ «ΧΡΥΣΑΛΕΝΑ» Ν.Π. 8169, τα οποία εντόπισαν το ανωτέρω σκάφος αγκυροβολημένο στον κόλπο Μεζάπου.

Κατά δήλωση κυβερνήτη ανωτέρω Ι/Φ υφίσταται μικρή εισροή υδάτων από βλάβη στον άξονα, η οποία όμως καθίσταται ελεγχόμενη λόγω ύπαρξης δύο (02) αντλιών για την απάντληση των υδάτων, ενώ πρώτες πρωινές ώρες θα πραγματοποιηθεί έλεγχος από ιδιώτη δύτη.

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Γυθείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΙΝΑ” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε βραδινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΚΑΛΑΜΙΑ» Κορινθίας , 88χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κορίνθου.
*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, για τον εντοπισμό πλαστικής σακούλας με δύο (02) πιστόλια, εντός του βυθού στη θαλάσσια περιοχή Φάρος Περιστέρια Σαλαμίνας.

Τα ανωτέρω αντικείμενα (1 περίστροφο και 1 πιστόλι) εντοπίστηκαν σε βάθος δεκατριών (13) μέτρων και σε απόσταση περίπου εκατόν πενήντα (150) μέτρων από την ακτή, σε πλαστική σακούλα τυλιγμένη με ταινία και περισυνελέγησαν από στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Σαλαμίνας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.