Ακυβερνησία Τ/Χ – Α/Ψ σκάφους στη Λευκάδα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Ηράκλειο – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κυλλήνη – Διακομιδή ασθενούς

DSC_9601.1
Share:    

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο της Λευκάδας, ότι Τ/Χ-Α/Ψ σκάφος σημαίας Αλβανίας με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, έπλεε ακυβέρνητο λόγω έλλειψης καυσίμων, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά νοτιοδυτικά του ακρωτηρίου Δουκάτο στη Λευκάδα.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Θ/Τ “ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ” Ν.Λ. 344, προς παροχή συνδρομής.

Το “ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ” ρυμούλκησε το ανωτέρω σκάφος με ασφάλεια στο λιμάνι του Νυδρίου, ενώ οι δύο επιβαίνοντες μετεπιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στη Λευκάδα. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την Λιμενική Αρχή της Λευκάδας, απαγορεύθηκε ο απόπλους του ανωτέρω Τ/Χ-Α/Ψ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, τις μεσημβρινές ώρες χθες, επί της λεωφόρου Νεάρχου Ηρακλείου, όταν Ε.Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε 69χρονος συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα με 42χρονο οδηγό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 42χρονου.

Ο 42χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου “ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ”, για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο του Ηρακλείου.

*****

Ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή της Κυλλήνης από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ'' Ν.Π. 10280 ότι παρουσιάσθηκε αδυναμία άπαρσης της αριστερής άγκυρας του πλοίου.

Το πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για το λιμάνι Πόρου Κεφαλληνίας με 188 επιβάτες, 50 Ι.Χ.Ε., 10 Φ/Γ και 1 Λ/Φ.

Από την Λιμενική Αρχή Κυλλήνης απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ” Ν.Π. 10801. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001, 37χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες