Ακυβερνησία Τ/Χ σκάφους στον Ευβοϊκό κόλπο - Θάνατος λουόμενης στην Κόρινθο - Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος από Φ/Γ πλοίο στο Γύθειο - Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Ενημερώθηκαν βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ραφήνας και Καρύστου, για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Τ/Χ σκάφους ''ΒΕΛΟΣ'' Τ.Χ. 738Α', στη θαλάσσια περιοχή 2,6 ν.μ. νότια νησίδων ''ΠΕΤΑΛΙΩΝ'' Ευβοϊκού κόλπου, με επτά (07) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., άμεσα στο σημείο μετέβησαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Α/Κ σκάφος ''ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ'' Σ.Ρ. 1719 και το Τ/Χ σκάφος ''ΜΑΡΒΕΛ'' Ν. Λεμεσού 711850.

Το εν λόγω Τ/Χ σκάφος, με τη συνδρομή του ''ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ'' και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ραφήνας, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΒΕΛΟΣ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από ναυπηγό.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από την θαλάσσια περιοχή ''ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ'' του Δήμου Μεγαρέων, 54χρονη αλλοδαπή.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Γυθείου, ότι 64χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος (Ανθυποπλοίαρχος) του Φ/Γ πλοίου ''BMI EMPEROR'' σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου ''ΤΑΙΝΑΡΟΥ'' του Δήμου Ανατολικής Μάνης, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο κατέπλευσε στο αγκυροβόλιο του λιμένα Γυθείου και στο σημείο έσπευσε το Ε/Π-Α/Κ σκάφος ''ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ'' Ν. Γυθείου 113, όπου παρέλαβε τον 64χρονο και τον μετέφερε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα. Στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας (Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης), για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον όρμο ''ΠΕΥΚΟΥ'' ν. Σκύρου προς τον λιμένα Κύμης, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ALWAYS SUMMER II'' Ν.Π. 7126, 25χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.