Αλιευτικοί έλεγχοι σε Μυτιλήνη, Στυλίδα και Οινούσσες – Σύλληψη αλλοδαπών και του αλλοδαπού διακινητή τους στον Βόλο – Διακομιδές ασθενών

ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Share:    

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε χθες από στελέχη του Γραφείου Αλιείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης εντός του οικείου λιμένα, εντοπίστηκαν σε Φ/Γ - Ψ/Γ όχημα 117 κιλά και 270 γραμμάρια χταπόδια, συσκευασμένα σε πέντε σάκους, χωρίς να πληρούν τους όρους “περί ιχνηλασιμότητας των αλιευτικών προϊόντων” και χωρίς να συνοδεύονται από παραστατικά διακίνησης.

Από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των νομίμων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα ως άνω αλιεύματα κατασχέθηκαν.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πρωινές ώρες χθες, από στελέχη του Λιμεναρχείου Στυλίδας στη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ”, εντοπίστηκε 31χρονος αλλοδαπός να διενεργεί ερασιτεχνική αλιεία, έχοντας αλιεύσει 84 ζωντανά άτομα του είδους “ολοθούριο”, το οποίο είναι παντελώς απαγορευμένο στην ερασιτεχνική αλιεία.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των νομίμων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα κατασχεθέντα ζώντα αλιεύματα επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά νήσου Παναγιάς, εντοπίστηκε 53χρονος να διενεργεί υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία έχοντας στην κατοχή του τη χημική ουσία “γαλαζόπετρα”.

Από τη Λιμενική Αρχή Οινουσσών συνελήφθη ο ανωτέρω, ενώ κατασχέθηκαν αλιεύματα (χταπόδια) συνολικού βάρους 5 κιλών και 500 γραμμαρίων καθώς και χημική ουσία βάρους 670 γραμμαρίων.

Επιπροσθέτως, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των νομίμων διοικητικών κυρώσεων.

*****

Στη σύλληψη ενός 48χρονου διακινητή και τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 25, 25 και 33 ετών, προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Βόλου, για παράβαση του Ν. 4251/2014 καθώς και του Ν. 3386/2005.

Συγκεκριμένα, κατά την αποσφράγιση Φ/Γ οχήματος, από υπάλληλο του τελωνείου Βόλου, διαπιστώθηκε ότι ο 48χρονος αλλοδαπός, ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε εντός του χώρου του επικαθήμενου τους τρεις αλλοδαπούς, στερούμενους νομίμων ταξιδιωτικών έγγραφων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Φ/Γ όχημα με το επικαθήμενο, ως μέσον διακίνησης παράτυπα εισερχόμενων αλλοδαπών.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι εξής διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-93χρονος, από τον λιμένα ν. Σύμης προς τον λιμένα ν. Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-23χρονη, από τον λιμένα ν. Τήνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες