Αλιευτικοί έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη - Σύλληψη ημεδαπών στη Στυλίδα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Κερατσίνι - Διακομιδές ασθενών

02._.jpg
Share:    

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νέας Μηχανιώνας, στην ιχθυόσκαλα Ν. Μηχανιώνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα (04) ιχθυοκιβώτια, συνολικού βάρους εικοσιτεσσάρων κιλών (24kg) με ιχθύες του είδους ''MERLUCCIUS MERLUCCIUS'' (ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ) μικρού μήκους, διαστάσεων 12-14εκ., μεγέθους κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 20εκ.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης βεβαιώθηκε μία (01) παράβαση κατά της εταιρείας, που είχε σκοπό την εμπορία-πώληση, ενώ τα κατασχεθέντα αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

*****

Απογευματινές ώρες χθες, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Στυλίδας, εντοπίστηκε εντός του λιμένα Στυλίδας, ένα Ε/Π - Α/Κ σκάφος καθώς και ένα Φ.Ι.Χ., ιδιοκτησίας δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 50 και 52 ετών.

Ακολούθησε αλιευτικός έλεγχος στο εν λόγω σκάφος, όπου διαπιστώθηκε η αλιεία οστρακοειδών του είδους ''ΚΥΔΩΝΙΑ'' (VENUS VERRUCOSA), συνολικού βάρους τριάντα οκτώ κιλών και είκοσι γραμμαρίων (38,20kg), για τα οποία δεν υπήρχε σχετική εγγραφή στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης Αλιείας (ΟΣΠΑ), ως όφειλαν. Στη συνέχεια, ο 50χρονος προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο στο ανωτέρω Φ.Ι.Χ., τράπηκε σε φυγή αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα κάνοντας επικινδύνους ελιγμούς.

Από το Λιμεναρχείο Στυλίδας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 52χρονος για παράβαση του άρθρου 45 Π.Κ. ''περί ηθικής αυτουργίας για απείθεια'', ενώ ο 50χρονος προσήχθη αυτοβούλως στην οικεία Λιμενική Αρχή και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 169 Π.Κ. ''περί απείθειας''.

*****

Τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα, μεσημβρινές ώρες χθες, στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά στο Ικόνιο Κερατσινίου, μεταξύ Φ.Ι.Χ. οχήματος με οδηγό έναν 62χρονο και δίκυκλου οχήματος που οδηγούσε ένας 35χρονος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 35χρονου.

Ο ανωτέρω τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του οικείου Οργανισμού Λιμένα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-88χρονης, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-12χρονου, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες