Αλιευτικοί έλεγχοι στη Λευκάδα - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς

02
Share:    

Αλιευτικός έλεγχος διενεργήθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συνδρομή στελεχών του γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Λευκάδας, σε Τ/Χ σκάφος στην περιοχή ''ΑΣΠΡΟΓΥΑΛΙ'' Ν. Αιτ/νίας.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε το εν λόγω Τ/Χ σκάφος με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι διενεργούσαν υποβρύχια αλιεία με ψαροντούφεκο, με τη χρήση αυτόνομων καταδυτικών συσκευών και υποβρύχιων φακών. Κατόπιν περαιτέρω ελέγχου, μέρος του εν λόγω εξοπλισμού καθώς και αλιεύματα εντοπίστηκαν σε δύσβατα σημεία στη ξηρά.

Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας κατασχέθηκαν δύο (02) καταδυτικές μπουκάλες αέρα, ένα (01) καταδυτικό γιλέκο, ένα (01) ψαροντούφεκο, δύο (02) καταδυτικοί ρυθμιστές αέρα, δύο (02) υποβρύχιοι φακοί και συνολικά 14,6kg αλιεύματα, δύο (02) εκ των οποίων ήταν υπομεγέθη ροφοειδή, ενώ βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές παραβάσεις.

Επίσης, αλιευτικός έλεγχος διενεργήθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή ''ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ'' Εχινάδων σε ερασιτεχνικό σκάφος, με έναν (01) ημεδαπό επιβαίνοντα, που διενεργούσε υποβρύχια αλιεία με ψαροντούφεκο, με τη χρήση φακού.

Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας κατασχέθηκαν ένα (01) ψαροντούφεκο, ένας (01) υποβρύχιος φακός και συνολικά 15kg αλιεύματα, ενώ βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές παραβάσεις.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

*****

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών σε Ι.Χ.Ε. όχημα που επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 47χρονος οδηγός του οχήματος μετέφερε τους έτερους αλλοδαπούς, για λογαριασμό των οποίων κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα, μια (01) συσκευή κινητής τηλεφωνίας, ένα (01) tablet, τα εν λόγω έγγραφα, καθώς και το χρηματικό ποσό των χιλίων ευρώ (1.000€).

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμενίσκο ''ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΩΝ'' ν. Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ'' Ν.Σ. 148, 56χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες