Αλιευτικοί έλεγχοι στη Στυλίδα - Θάνατος άνδρα στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου Αττικής - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος κρουαζιερόπλοιου στη ν.Θήρα - Διακομιδή ασθενών

1111
Share:    

Στο πλαίσιο περιπολίας που διενεργήθηκε από στελέχη του Λιμεναρχείου Στυλίδας, εντοπίστηκαν πρωινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή Μώλου Φθιώτιδας, δυο (02) αλλοδαποί ηλικίας 59 και 51 ετών, να διενεργούν ερασιτεχνική αλιεία οστράκων.Ειδικότερα, στην κατοχή του 59χρονου βρέθηκαν πεντακόσια πενήντα (550) άτομα οστράκων, ενώ στην κατοχή του 51χρονου βρέθηκαν τριακόσια (300) άτομα οστράκων του είδους RUDITAPES DECUSSATUS (ΑΧΙΒΑΔΕΣ), διαστάσεων κάτω του προβλεπόμενου μεγέθους, απαγορευμένου παντελώς στην ερασιτεχνική αλιεία. Η συνολική ποσότητα των αλιευμάτων, ήτοι οκτακόσια πενήντα (850) άτομα, κατασχέθηκε και επαναποντίστηκε στη θάλασσα κατά τα προβλεπόμενα.Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου, 58χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας , όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Β΄ Λιμενικό τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής .

*****

Στη σύλληψη ενός 49χρονου αλλοδαπού, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος αλλοδαπός κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από την χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Θήρας, ότι 28χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου '''ARTANIA'' σημαίας Μπαχάμες, το οποίο είχε καταπλεύσει στο αγκυροβόλιο του όρμου Φηρών ν. Θήρας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.Ο 28χρονος μετεπιβιβάστηκε στο Ε/Γ-Τ/Ρ "ΠΡΕΣΤΙΖ" Ν.Π. 10996 και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα "ΑΘΗΝΙΟΥ" ν.Θήρας.

Στη συνέχεια, διεκομίσθη στο Κεντρικό Πολυιατρείο Σαντορίνης για ιατρικές εξετάσεις, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί σε κλινική της Αθήνας για περαιτέρω παρακολούθηση και θεραπεία.Το εν λόγω Κ/Ζ πλοίο, απέπλευσε προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-33χρονου από τον λιμένα ν. Φολεγάνδρου προς τον λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΜΑΪΣΤΡΟΣ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ'' Ν. Θήρας 64,

-25χρονου, από το λιμένα ν. Ίου προς τον λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΜΑΪΣΤΡΟΣ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ'' Ν.Θήρας 64.

Σχετικές εικόνες