Αλιευτικοί έλεγχοι στη Στυλίδα και στη Λάρυμνα - Τροχαίο ατύχημα στην Πάτρα - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στην Αλόννησο

01.jpg
Share:    

Στο πλαίσιο περιπολίας που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Στυλίδας, πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκε Ε/Π - Α/Κ σκάφος, με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες να διενεργούν αλιεία με τη μέθοδο των αρματωμένων διχτυών (νταούλια), χωρίς να φέρουν την απαραίτητη σήμανση επ΄ αυτών, κατά παράβαση της ευρωπαϊκής αλιευτικής νομοθεσίας, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του λιμένα Στυλίδας.

Από το Λιμεναρχείο Στυλίδας κατασχέθηκαν συνολικά πεντέμισι κιλά (5,5kg) αλιεύματα (3,5kg σουπιές και 2kg τσιπούρες), τα οποία παραδόθηκαν σε ευαγές ίδρυμα και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ σε περαιτέρω έλεγχο ο κυβερνήτης δεν έφερε επί του εν λόγω σκάφους ημερολόγιο γέφυρας, ως όφειλε.

*****

Στο πλαίσιο περιπολίας που διενήργησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λάρυμνας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκε ένας 33χρονος ημεδαπός, να έχει αλιεύσει τριακόσια (300) άτομα του είδους ''ΟΛΟΘΟΥΡΙΟ''.

Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω αλιεύματα, τα οποία ποντίστηκαν στη θάλασσα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Ακτής Δυμαίων, πριν την έξοδο του νότιου λιμένα Πατρών, όταν Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό και συνοδηγό, ηλικίας 19 ετών αμφότεροι, προσέκρουσε σε πυλώνα φωτισμού, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό τους.

Οι εν λόγω τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και συνοδεία στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ''ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ'', για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη, από όπου και εξήλθαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Πάτρας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, για αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ - Ο/Γ ''ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡ'' Ν.Π. 12513 στον λιμένα ν. Αλοννήσου, κατά την διαδικασία εκτέλεσης δρομολογίου του πλοίου από λιμένα Βόλου για λιμένες ν. Σκιάθου - ν. Σκοπέλου - ν. Αλοννήσου και επιστροφή, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση δέκα (10) επιβάτες, δύο (02) Ι.Χ.Ε. και ένα (01) δίκυκλο, ενώ ανέμεναν προς επιβίβαση είκοσι δύο (22) επιβάτες και τρία (03) Ι.Χ.Ε., οι οποίοι πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Σχετικές εικόνες