Αλιευτικοί έλεγχοι στη Στυλίδα και την Κάλυμνο – Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κύθνο - Διακομιδή ασθενών

ΑΙΙ 611.JPG
Share:    

Απογευματινές ώρες χθες, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Στυλίδας, εντοπίστηκε να καταπλέει στον λιμένα Στυλίδας, μετά από διενέργεια αλιείας, ένα Ε/Π - Α/Κ σκάφος, ιδιοκτησίας δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 50 και 52 ετών και να μεταφορτώνει αλίευμα σε Ε.Ι.Χ. ιδιοκτησίας τους.

Ακολούθησε αλιευτικός έλεγχος, όπου διαπιστώθηκε η αλιεία εξακοσίων ενενήντα (690) ζώντων ατόμων του είδους ''ΟΛΟΘΟΥΡΙΟ'', ήτοι διακόσια ενενήντα (290) περισσότερα από το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό αλιευμένων ατόμων ανά σκάφος και ανά ημέρα, κατά παράβαση του άρθρου 5 του Π.Δ. 48/2018.

Επιπροσθέτως, για τα εν λόγω αλιεύματα δεν υπήρχε σχετική εγγραφή στο ηλεκτρονικό ημερολόγιο του ανωτέρω σκάφους, καθώς και στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης Αλιείας (ΟΣΠΑ), ως όφειλαν.

Από το Λιμεναρχείο Στυλίδας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν συνολικά διακόσια ενενήντα (290) ζώντα άτομα του είδους ''ΟΛΟΘΟΥΡΙΟ'', τα οποία επαναποντίστηκαν στη θάλασσα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, στη θαλάσσια περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου ''ΜΕΛΙΤΣΑΧΑ'' ν. Καλύμνου, εντοπίστηκαν τρεις (03) ημεδαποί, να διενεργούν αλιεία με τη χρήση διχτυών εντός του λιμένα, έχοντας αλιεύσει διάφορα αλιεύματα συνολικού βάρους 9,00 kg.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή κατασχέθηκαν δύο (02) δίχτυα, συνολικού μήκους 140 μέτρων και η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων, η οποία πρόκειται να διατεθεί σε ευαγή ιδρύματα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου "ΠΡΕΒΕΛΗΣ" Ν. Ρεθ. 06, για τον τραυματισμό 58χρονου ημεδαπού ναυτικού (ειδικότητας ναύτη) εντός του πλοίου, το οποίο ελλιμενίζεται στον λιμένα Πειραιά.

Ο ανωτέρω ναυτικός διεκομίσθη στο Γ.Ν. Νίκαιας Πειραιά «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» για παροχή ιατρικής περίθαλψης, όπου διαγνώσθηκε με κάταγμα κάτω άκρου της κερκίδας .

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κύθνου, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ'' Ν.Π.11800, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Θήρα για Ίο -Σίκινο -Φολέγανδρο -Κίμωλο -Μήλο -Σίφνο -Σέριφο -Κύθνο -Πειραιά, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον λιμένα Κύθνου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Στο πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες με προορισμό την Κύθνο, ενώ στον οικείο λιμένα ανέμεναν 11 επιβάτες και 05 Ι.Χ.Ε. οχήματα προς επιβίβαση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ - Ο/Γ ''ΑΝΑΞ'' Ν.Π. 12457, 57χρονη και 03χρονος, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες