Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα - Αποβίβαση ασθενούς στην Ναύπακτο - Διακομιδές ασθενών

IMG-1
Share:    

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα, στα πλαίσια της καταπολέμησης της παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας, από στελέχη των Λιμενικών Αρχών Χαλκίδας και Λάρυμνας, στη θαλάσσια περιοχή Λουκισίων Β. Ευβοϊκού κόλπου, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ερασιτεχνικό σκάφος με επιβαίνοντες δύο ημεδαπούς, οι οποίοι είχαν αλιεύσει από κοινού επτά χιλιάδες (7.000) τεμάχια ζωντανών αχινών, υπερβαίνοντας το επιτρεπόμενο όριο ανά ημέρα για ερασιτέχνη αλιέα και σε απαγορευμένη χρονική περίοδο, κατά παράβαση των διατάξεων του Π.Δ. 65/2014 .

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα αχινών και επαναποντίστηκε στη θάλασσα, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.


*****
Τις μεσημβρινές ώρες της 29/11/2023, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ναυπάκτου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 35χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος Φ/Γ πλοίου σημαίας Παναμά, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Παλαιοπαναγιάς Ναυπάκτου (Κορινθιακό κόλπο), έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε στο παλιό λιμάνι της Ναυπάκτου, από όπου διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας “Παναγία η Βοήθεια”, για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄Λιμενικό Τμήμα Ναυπάκτου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.


*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-21χρονου και 29χρονου, από το λιμάνι της ν. Τήνου στο λιμάνι της ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-16χρονης, από το λιμάνι της ν. Πάρου στο λιμάνι της ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν.53,

-46χρονου, από το λιμάνι Παροικιάς της ν. Πάρου στο λιμάνι της ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν.53,

-61χρονου, από το λιμάνι της ν. Μυκόνου στο λιμάνι της ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-78χρονης από το λιμάνι της ν. Τήνου στο λιμάνι της ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν.Τ. 25 και

-82χρονου, από το λιμάνι Κουκουναριών ν. Σκιάθου στο λιμάνι Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ” Ν.Σ. 158.

Σχετικές εικόνες