Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα – Τραυματισμός ναυτικού στην Πάτρα – Τραυματισμός εργαζόμενου στο Πέραμα – Συλλήψεις οδηγών για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Μυτιλήνη– Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Σε αλιευτικό έλεγχο που διενεργήθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, στην περιοχή Μαλακώντα Ερέτριας Έυβοιας, σε Ε/Π-Α/Κ σκάφος, διαπιστώθηκε ότι ο κυβερνήτης του είχε αλιεύσει οκτακόσια (800) άτομα δολώματα του είδους ολοθούριο, καθ' υπέρβαση του ορίου των τετρακοσίων (400) ατόμων ανά ημέρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ η υπερβαίνουσα ποσότητα tvn ανωτέρω ατόμων ολοθούριων κατασχέθηκε και ποντίστηκε στη θάλασσα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, για τραυματισμό ημεδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας Β' Μηχανικού) του Ε/Γ-Ο/Γ “ASTERION II” σημαίας Κύπρου, εντός του πλοίου, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Venice Ιταλίας.

Ο ανωτέρω, ο οποίος τραυματίστηκε στο δεξί άνω άκρο, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ” για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Πάτρας.
*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για εκδήλωση πυρκαγιάς μικρής έκτασης σε Θ/Γ πλοίο, το οποίο βρισκόταν ανελκυσμένο στον χερσαίο χώρο εγκαταστάσεων ναυπηγείου στο Πέραμα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 43χρονου ημεδαπού, υπαλλήλου επιχείρησης με αντικείμενο εργασιών τις βαφές πλοίων.

Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε άμεσα με ίδια μέσα, ενώ ο 43χρονος, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο “ΤΖΑΝΕΙΟ” για παροχή ιατρικής περίθαλψης, όπου διαπιστώθηκε ότι τα εγκαύματα τα οποία υπέστη, είναι επιφανειακά.

Προανάκριση διενεργείται από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
*****

Για οδήγηση στερούμενος άδεια ικανότητας, συνελήφθη ένας 17χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, πρώτες πρωινές ώρες χθες, επί της οδού “Π. Κουντουριώτη”, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Μυτιλήνης, από στελέχη του Γραφείου Τροχαίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Επίσης, για οδήγηση στερούμενος άδεια ικανότητας, συνελήφθη ένας 24χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, πρωινές ώρες χθες, επί της οδού “Π. Κουντουριώτη”, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Μυτιλήνης, από στελέχη του Γραφείου Τροχαίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί τις προανακρίσεις, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-79χρονου, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΟΥΛΗΣ” Ν. Θήρας 41 και

-94χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες