Αλιευτικός έλεγχος στην Καβάλα - Εισροή υδάτων σε Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος στην Ύδρα – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρού δελφινιού

1647456303954
Share:    

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ελευθερών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας στην περιοχή Βρασίδας Νέας Περάμου Καβάλας, εντοπίστηκε ένας 28χρονος αλλοδαπός, να έχει αλιεύσει χίλια εκατό (1100) τεμάχια του είδους «αχινός» πέραν του επιτρεπόμενου ορίου και κάτω των προβλεπόμενων διαστάσεων, συνολικού καθαρού βάρους 49,5 κιλών.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ η πλεονάζουσα ποσότητα αλιευμάτων κατασχέθηκε και στη συνέχεια επαναποντίστηκε στη θάλασσα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ύδρας, ότι το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος ''NAYA II'' σημαίας ελληνικής, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Ύδρας, προσέκρουσε σε ύφαλο με αποτέλεσμα να παρουσιάσει εισροή υδάτων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΙΙ» Ν.Υ. 1062, όπου εντόπισαν το εν λόγω σκάφος και το συνόδευσαν στον λιμένα Ύδρας, με τους τρεις επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Ύδρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''NAYA II'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο οργανισμό, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

- 70χρονου, από το λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

- 86χρονης, από το λιμένα ν. Μήλου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι» Ν. Π. 8745

- 90χρονου, από το λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ» Ν. Ν. 62 και

- 85χρονου, από το λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΔΕΛΦΙΝΙ» Ν. Λ. 56.

*****

Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό, πρωινές ώρες σήμερα, εντός θαλασσίου κόλπου Ρωσικού Ναυστάθμου Πόρου.

Από από το Λιμεναρχείο Πόρου ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.

Σχετικές εικόνες