Αλιευτικός έλεγχος στην Κόρινθο - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ - Υ/Γ πλοίου στην Κέρκυρα - Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης στο Κερατσίνι - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Κορίνθου, στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Καλαμακίου του Σαρωνικού κόλπου, εντοπίστηκαν τα ακόλουθα:

-ερασιτεχνικό σκάφος, με έναν ημεδαπό επιβαίνοντα, ο οποίος είχε αλιεύσει τρία κιλά αλιεύματα με τη χρήση του αλιευτικού εργαλείου ''απλάδι δίχτυ'' μήκους 80 μέτρων, ενώ δεν έφερε επί του σκάφους τα σωστικά μέσα ''βεγγαλικά χειρός'' και στις παρειές του δεν υπήρχαν γραμμένα το όνομα και ο αριθμός λεμβολογίου του σκάφους,

-έτερο ερασιτεχνικό σκάφος, με δύο ημεδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι είχαν αλιεύσει δέκα κιλά αλιεύματα με το αλιευτικό εργαλείο ''μανωμένο δίχτυ'' μήκους 430 μέτρων, ενώ δεν έφεραν επί του σκάφους τα σωστικά μέσα ''βεγγαλικά χειρός''.

Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ κατασχέθηκαν τα παράνομα αλιευτικά εργαλεία και αλιεύματα. Η κατασχεθείσα ποσότητα αλιευμάτων θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Υ/Γ πλοίου ''ΗΛΙΔΑ ΝΤΟΛΦΙΝ'' Ν.Π. 10603, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Γαΐου ν. Παξών προς τον λιμένα ν. Κέρκυρας, ότι παρουσιάστηκε βλάβη στον αριστερό άξονα της αριστερής κύριας μηχανής.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε στον νέο λιμένα Κέρκυρας όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους τριάντα εννιά (39) επιβάτες του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΗΛΙΔΑ ΝΤΟΛΦΙΝ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες πρόκειται να εξυπηρετηθούν με έτερο πλοίο της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

*****

Στη σύλληψη ενός 37χρονου ημεδαπού οδηγού Ε.Ι.Χ. οχήματος προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κερατσινίου, έναντι της ιχθυόσκαλας Κερατσινίου.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω, έπειτα από τη διενέργεια αλκοολομέτρησης, βρέθηκε να οδηγεί Ε.Ι.Χ. όχημα υπό την επήρεια μέθης.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-13χρονου, από τον λιμένα ''ΠΙΣΩ ΑΕΤΟΥ'' ν. Ιθάκης στον λιμένα ''ΣΑΜΗΣ'' ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-67χρονης, από τον λιμένα ν. Καλύμνου στον λιμένα ''ΜΑΣΤΙΧΑΡΙΟΥ'' ν.Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες