Αλιευτικός έλεγχος στην Χαλκίδα - Τροχαία ατυχήματα στη Χαλκίδα και στην Πάτρα - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Στο πλαίσιο ελέγχου που πραγματοποίησαν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, πρωινές ώρες χθες, εντοπίστηκε ερασιτέχνης αλιέας να διενεργεί αλιεία από ξηράς με τη χρήση διχτυού (μανωμένου) μεγέθους εκατό (100) μέτρων, εργαλείο το οποίο είναι παντελώς απαγορευμένο στην ερασιτεχνική αλιεία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, κατασχέθηκε το ανωτέρω δίχτυ, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των διοικητικών κυρώσεων.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πρωινές ώρες χθες, στην παλαιά γέφυρα Χαλκίδας, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Χαλκίδας, όταν ΙΧΕ όχημα με έναν 82χρονο οδηγό συγκρούστηκε με προπορευόμενο δίκυκλο όχημα, με έναν 55χρονο οδηγό και μια 43χρονη συνοδηγό.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός των αναβατών του δικύκλου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ιδιωτικό μέσο στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, εντός του νότιου λιμένα Πάτρας και συγκεκριμένα στον χώρο στάθμευσης Φ/Γ οχημάτων του Ο.Λ.Π.Α., μεταξύ δυο (02) οχημάτων (ελκυστήρες), με οδηγούς ηλικίας 28 και 44 ετών.

Άμεσα στο σημείο μετέβη στέλεχος της οικίας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσε υλικές ζημιές στα ανωτέρω οχήματα.

Από το τροχαίο τραυματίστηκε ένας εκ των δύο οδηγών, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών " Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ", για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

*****

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, δυο (02) αλλοδαποί ηλικίας 22 και 20 ετών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ο 20χρονος με τη συνεργεία της 22χρονης, κατείχε και επέδειξε γνήσια ταξιδιωτικά έγγραφα έτερου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω ταξιδιωτικά έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" Ν.Π. 10001, βρέφος, το οποίο έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους "ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ", εντοπίστηκε νεκρή πρωινές ώρες χθες, από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Μαρίνας Δήμου Κρωπίας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.