Ανάσυρση σορού άνδρα στην Κω – Θάνατος άνδρα στα Σφακιά - Θάνατος άνδρα στο Ρέθυμνο - Αλιευτικός έλεγχος στη Θάσο - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κω για ύπαρξη ατόμου σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Μανδρακίου ν. Κω.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής προς παροχή συνδρομής, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ιδιώτης δύτης.

Ο άνδρας, αλλοδαπός ηλικίας 24 ετών, ανασύρθηκε από τον δύτη και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα ο Λιμενικός Σταθμός Σφακιών, ότι κατά την εκτέλεση του δρομολογίου του Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ¨ Ν.Χ. 22 από λιμένα Αγίας Ρούμελης Σφακίων προς λιμένα Χώρας Σφακίων, 51χρονος αλλοδαπός επιβάτης υπέστη ανακοπή.

Ο εν λόγω άνδρας, ταξίδευε με τη συνοδεία του Ιατρού Αγίας Ρούμελης, διότι νωρίτερα είχε αισθανθεί αδιαθεσία. Ο Ιατρός, του παρείχε τις πρώτες βοήθειες εν πλω μεσώ της διαδικασίας καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, με αρνητικά αποτελέσματα.

Μετά τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Χώρας Σφακιών, ο ανωτέρω αλλοδαπός διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Χώρας Σφακίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Χώρας Σφακιών.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Ρεθύμνου, 71χρονος αλλοδαπός.

Στον ανωτέρω αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου .

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θάσου στην περιοχή “ΛΙΜΕΝΑΡΙΑ” ν. Θάσου, εντοπίστηκαν ένας 39χρονος και ένας 40χρονος αλλοδαπός, καθώς και ένας 39χρονος ημεδαπός, να έχουν αλιεύσει, άνευ άδειας, 2.766 τεμάχια του είδους «ΑΧΙΝΟΣ» πέραν του επιτρεπόμενου ορίου και κάτω των προβλεπόμενων διαστάσεων, συνολικού καθαρού βάρους 154 κιλών.

Επιπλέον κατά τη σύλληψή των ανωτέρω διαπιστώθηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα του 40χρονου αλλοδαπού, αλλά και η κατοχή μίας γεμιστήρας με έναν κάλυκα από τον 39χρονο ημεδαπό.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων και στη συνέχεια επαναποντίστηκε στη θάλασσα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-17χρονης από τον λιμένα ν. Θήρας προς τον λιμένα ν. Ίου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΦΑΝΤΑΣΙΑ'' Ν.Π. 10995 και

-37χρονου από τον λιμένα ν. Σκοπέλου προς τον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.

-84χρονη από τον λιμένα Καλάμου ν. Λευκάδας προς τον λιμένα Μύτικα Αιτ/νίας με το θαλάσσιο ταξί ¨ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ¨ Ν.Λ. 313

Σχετικές εικόνες