Θάνατος λουόμενου στη Ρόδο - Σύλληψη ημεδαπού στον Πειραιά - Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Λέρο - Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή ''ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ'' Λίνδου ν. Ρόδου, 50χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Λίνδου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Πρωινές ώρες σήμερα, συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός για παράβαση των άρθρων 361 (Εξύβριση), 333 (Απειλή), 169 (Απείθεια) και 167 (Βία κατά υπαλλήλων) του Π.Κ.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω ως επιβάτης Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από ν. Χίο για Πειραιά, ευρισκόμενος σε κατάσταση μέθης, ενοχλούσε επιβάτες και στη συνέχεια μέλη πληρώματος του πλοίου.

Εντός του πλοίου βρίσκονταν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία έσπευσαν να επιληφθούν του περιστατικού, ο 30χρονος όμως δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις τους, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψης του προέβαλε αντίσταση, εξυβρίζοντας και απειλώντας τα εν λόγω στελέχη ΕΛ.ΑΣ.

Με τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Πειραιά, ο 30χρονος παραδόθηκε στα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λέρου για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ σκάφους ''ORCA'' σημαίας Γαλλίας, λόγω βλάβης του πηδαλίου, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. νοτιοδυτικά ν. Λέρου.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβη ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος. Στη συνέχεια το ''ORCA'' κατέπλευσε με ασφάλεια στον όρμο ''ΛΑΚΚΙ'' ν. Λέρου, συνοδεία του ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Λέρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τζελέπη, από τον Υποπλοίαρχο Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου σημαίας Κύπρου, το οποίο ελλιμενίζεται στον λιμένα Πειραιά, ότι σύμφωνα με ημερολογιακή εγγραφή, ημεδαπός μέλος πληρώματος (ειδικότητας θαλαμηπόλου), τραυματίστηκε εντός του πλοίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-62χρονου, από τον λιμένα ''ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ'' ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-82χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745.

Σχετικές εικόνες