Ανατροπή λέμβου στη Ρόδου – Πρόσκρουση Ε/Γ - Α/Ψ σκάφους στη Μύρινα ν. Λήμνου – Απαγόρευση απόπλου και άρση απαγόρευσης σε Ε/Γ-Υ/Γ στην Κέρκυρα – Ακυβερνησία Τ/Χ σκάφους στον 'Ορμο Παναγιάς Σιγγιτικού Κόλπου

Share:    

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ρόδου, για ανατροπή της εκμισθούμενης λέμβου ''ΝΙΚΗ'' Σ. Ρόδου 1348, στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου ''Γκίνας'', στην οποία επέβαιναν ένας 19χρονος και ένας 18χρονος, αμφότεροι αλλοδαποί.

Στην περιοχή έσπευσε δυο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος και δυο (02) ιδιωτικά σκάφη.

Οι δύο (02) επιβαίνοντες εντοπίστηκαν από τα παραπλέοντα σκάφη σε παρακείμενη βραχώδη περιοχή, απεγκλωβίστηκαν από ιδιωτικό σκάφος και μεταφέρθηκαν στην ακτή, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μύρινας, για πρόσκρουση Ε/Γ-Α/Ψ ''ΣΟΦΙΑ'' Ν. Καβάλας 318, σε ύφαλο, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Πλατέως ν. Λήμνου, με έξι (06) επιβαίνοντες.

Στην περιοχή μετέβη άμεσα το Ε/Π-Α/Ψ ''ΕΤΖΙΑΝ ΣΙ'' Ν. Μύρινας 165, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Το ''ΣΟΦΙΑ'' εντοπίστηκε και με την συνδρομή του ''ΕΤΖΙΑΝ ΣΙ'', αγκυροβόλησε με ασφάλεια σε απόσταση είκοσι (20) μέτρων από την ακτή, σε αβαθή ύδατα. Παράλληλα στην περιοχή έσπευσαν και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου προέβησαν σε απάντληση υδάτων που προκλήθηκε από την πρόσκρουση.

Από το περιστατικό προκλήθηκε ρήγμα στη δεξιά πλευρά της πρύμνης, η οποία με συνδρομή δύτη αποκαταστάθηκε, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας για εμπλοκή αντικειμένου στο πλωραίο πέδιλο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΗΛΙΔΑ ΝΤΟΛΦΙΝ'' Ν.Π. 10603, με ενενήντα έξι (96) επιβάτες και έξι (06) μέλη πληρώματος, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου του από τον λιμένα Γαΐου Παξών προς τον λιμένα Κέρκυρας.

Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του με συμβατική πλεύση και κατέπλευσε στον Νέο Λιμένα Κέρκυρας, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους. Μετά από έκτακτη επιθεώρηση από επιθεωρητή Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων (Τ.Κ.Ε.Π) και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, του επετράπη ο απόπλους και το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του με προορισμό τον λιμένα Γαΐου Παξών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, το Α΄Λ/Τ Ουρανούπολης του Λιμεναρχείου Ιερισσού, για ακυβερνησία εκμισθούμενου ταχύπλοου σκάφους ''ΝΤΟΛΦΙΝ 7'', με τρεις (03) επιβαίνοντες στην θαλάσσια περιοχή του Σιγγιτικού κόλπου, λόγω έλλειψης καυσίμων.

Άμεσα εφαρμόστηκε σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν τρία (03) ιδιωτικά σκάφη, όπου εντόπισαν το ανωτέρω ταχύπλοο και τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους, ενώ με τη συνδρομή του ενός εξ' αυτών, οδηγήθηκε στον λιμένα Τρυπητής, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή επιβλήθηκαν οι διοικητικές κυρώσεις.