Ανατροπή μη μηχανοκίνητης ιστιοπλοϊκής λέμβου στην Κεφαλλονιά - Τραυματισμός επιβάτιδων Ε/Γ - Τ/Ρ πλοίου στη Μήλο - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα

ΠΑΤΡΑ
Share:    

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, για ανατροπή εκμισθούμενης μη μηχανοκίνητης ιστιοπλοϊκής λέμβου με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ηλικίας 86 και 58 ετών, στη θαλάσσια περιοχή ''ΛΟΓΓΟΣ'', με αποτέλεσμα την πτώση των επιβαινόντων στη θάλασσα.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δέκα (10) Ι/Δ σκάφη, σε ένα εκ των οποίων επέβαινε στέλεχος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιώτης εθελοντής από ξηράς.

Ο 58χρονος εντοπίστηκε και περισυνελέγη από Ι/Δ σκάφος, καλά στην υγεία του, ενώ για τον 86χρονο διενεργήθηκαν έρευνες προς τον εντοπισμό του, όπου εντοπίστηκε και περισυνελέγη από έτερο Ι/Δ σκάφος και μεταφέρθηκε με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο λιμένα Αργοστολίου. Στη συνέχεια ο 86χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μήλου, για τον τραυματισμό τεσσάρων (04) επιβάτιδων Ε/Γ - Τ/Ρ πλοίου, ενώ βρισκόταν εν πλω στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ν. Μήλου.

Συγκεκριμένα, οι εν λόγω επιβάτιδες τραυματίστηκαν μετά από πτώση τους στο εν λόγω σκάφος, λόγω απότομου κραδασμού, που κατά δήλωση του Κυβερνήτη του οφείλεται σε εμπλοκή της προπέλας και του άξονα με δίχτυα αλιείας. Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μήλου, για την παροχή ιατρικής περίθαλψη, τρεις εκ των οποίων εξήλθαν. Η έτερη επιβάτιδα διεκομίσθη με το Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο ''ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ'', προκειμένου μεταφερθεί σε Νοσοκομείο των Αθηνών για περαιτέρω εξετάσεις.

Από το Λιμεναρχείο Μήλου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ - Τ/Ρ πλοίου μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ συνελήφθη ο Κυβερνήτης του για παράβαση του άρθρου 314 του Π.Κ.

*****

Συνελήφθησαν απογευματινές ώρες σήμερα, δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 25 και 20 ετών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, σε επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο στο εξωτερικό, ο 25χρονος κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό των έτερων αλλοδαπών δηλώσεις απώλειας ταξιδιωτικών εγγράφων που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, ως συνεργός της 20χρονης, η οποία συνόδευε δύο (02) ανήλικους αλλοδαπούς.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι εν λόγω δηλώσεις απώλειας ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σχετικές εικόνες