Ανεύρεση όπλου στην Σαλαμίνα - Μηχανική Βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Κάλυμνο - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για ανεύρεση περίστροφου πυροβόλου όπλου από ιδιώτη, στη θαλάσσια περιοχή “ΜΠΑΤΣΙ” βόρεια ν. Σαλαμίνας.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου περισυνέλεξαν το περίστροφο πυροβόλο όπλο, το οποίο βρισκόταν σε απόσταση περίπου ενάμιση (1,5) μέτρου από την ακτή και σε βάθος περίπου είκοσι (20) εκατοστών.

Το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά πρόκειται να παραδώσει στην ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά το ανωτέρω όπλο για την περαιτέρω προανάκριση.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Καλύμνου από τον Κυβερνήτη του Ι/Φ “ KIKI II” σημαίας Γαλλίας, με δυο (02) επιβαίνοντες το οποίο έπλεε βορειοδυτικά της ν. Πλάτης ότι παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ “ΑΝΤΩΝΙΟΣ” Ν.Π. 7062. Το ανωτέρω Ι/Φ ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ με ασφάλεια, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα ν. Καλύμνου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ “KIKI II” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-82χρονης, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα ν. Βόλου, με το Ε/Ρ-Α/Ψ ''ΜΑΡΙΑΝΗ'' Τ.Σ. 119,

-83χρονου, από τον λιμένα Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν.Τ. 25,

-87χρονου και 61χρονου από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745,

-53χρονου και 82χρονου από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και

-45χρονου από τον λιμένα ν. Σκύρου στον λιμένα ν. Κύμης, με το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.