Ανεύρεση σορού 42χρονου άνδρα στον Παγασητικό Κόλπο Βόλου – Θάνατος λουόμενων στην Ζάκυνθο, στο Ηράκλειο και στην Περαία Θεσσαλονίκης – Παροχή συνδρομής σε χειριστή ιστιοσανίδας στη Ραφήνα – Διακομιδές ασθενών

AIII RAFNAR
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Βόλου, για ανεύρεση σορού άνδρα στη θαλάσσια περιοχή πλησίον νησίδων ¨ΜΙΚΡΑ¨ Παγασητικού κόλπου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν τρία (03) Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου περισυνέλεξαν και μετέφεραν την ανωτέρω σορό στον εμπορικό λιμένα Βόλου.

Στη συνέχεια, ο άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσoκομείο Βόλου ¨Αχιλλοπούλειο¨, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Πρόκειται για 42χρονο ημεδαπό, ο οποίος αγνοούταν από την 05/09/2023 στην περιοχή Αγίας Αικατερίνης Βόλου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από την θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Βασιλικού ν. Ζακύνθου, 82χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από την θαλάσσια περιοχή Γουβών Ηρακλείου ν. Κρήτης, 62χρονος αλλοδαπός.

Στον ανωτέρω αρχικά του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ναυαγοσώστη και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργει νεκροψίας - νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικών ερευνών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από την θαλάσσια περιοχή παραλίας Περαίας Θεσσαλονίκης, 79χρονος αλλοδαπός.

Στον ανωτέρω αρχικά του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από πλήρωμα του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ¨Ιπποκράτειο¨, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να παραγγέλθει η διενέργει νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, απογευματινές ώρες χθες, για την ύπαρξη χειριστή ιστιοσανίδας σε δυσχερή θέση, στην θαλάσσια περιοχή του κόλπου Πεταλίων, νότια του λιμένα Νέας Μάκρης, σε απόσταση πεντακοσίων μέτρων από την ακτή.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα καθώς και μία σωστική λέμβος με επιβαίνοντες δύο ναυαγοσώστες, η οποία εντόπισε, περισυνέλεξε και στη συνέχεια μετέφερε με ασφάλεια στην ακτή τον 54χρονο ημεδαπό χειριστή ιστιοσανίδας, καλά στην υγεία του.

Ο 54χρονος δήλωσε ότι δεν έχρηζε ιατρικής περίθαλψης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας πρόκειται να επιβληθούν οι νόμιμες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-83χρονου και 09χρονης, από το λιμένα Αγνώντα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π -Τ/Ρ-Θ/Τ «ΜΑΤΘΙΛΔΗ» Ν. Π. 12056,

-36χρονης, από το λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π -Τ/Ρ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» Ν. Π. 10001,

-04ωρών βρέφους, από το λιμένα Γουβιών ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες