Ανεύρεση σορού 74χρονου άνδρα στον Βόλο - Ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στην Αμαλιάδα - Ανεύρεση ανθρώπινων οστών στη Λέρο - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά - Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου -

ΠΛΣ
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Βόλου, για την ύπαρξη σορού άνδρα στη θάλασσα σε μικρή απόσταση από τον προβλήτα μπροστά από την παραλιακή οδό Αργοναυτών στο λιμάνι του Βόλου.

Αμέσως στο σημείο μετέβη Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε τον άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του. Στη συνέχεια, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσoκομείο Βόλου ¨Αχιλλοπούλειο¨, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Πρόκειται για 74χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους οικείους του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης από την ΕΛ.ΑΣ. για την ύπαρξη σορού άνδρα, στην παραλία «ΚΟΥΡΟΥΤΑ» στην Αμαλιάδα του Ν. Ηλείας.

Αμέσως στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου με την παρουσία στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., εντόπισαν τη σορό ανδρός αγνώστων στοιχείων, ηλικίας περίπου 70 ετών.

Η σορός του άνδρα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας/Ν.Μ. Αμαλιάδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή της Λέρου ενημερώθηκε για την ανεύρεση ανθρώπινων οστών στην παραλία Αγίου Νικολάου “ΜΕΡΑΛΟΥΔΙ” δυτικά Λέρου.

Στελέχη του Λιμεναρχείου έσπευσαν στο σημείο, όπου εντόπισαν και περισυνέλεξαν τα ανθρώπινα οστά (κάτω άκρο). Τα ανευρεθέντα πρόκειται να αποσταλούν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου προς εξέταση. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΑΙΓΙΝΑ” Ν.Π. 12739, ότι μετά τον ασφαλή κατάπλου από προγραμματισμένο δρομολόγιο του πλοίου από το λιμάνι της Αίγινας προς το λιμάνι του Πειραιά, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην ηλεκτρομηχανή.

Τα επόμενα προγραμματισμένα δρομολόγια του πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά προς το λιμάνι της Αίγινας δεν θα εκτελεστούν, ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας από τα υπόλοιπα πλοία της γραμμής.

Από το Λιμενικό Φυλάκιο του Αργοσαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και της προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Γίνεται γνωστό ότι η συρταρωτή γέφυρα πορθμού Ευρίπου, την Δευτέρα 25-03-2024, δεν θα λειτουργήσει για την εξυπηρέτηση των αναγκών της ναυσιπλοΐας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-14χρονου, από το λιμάνι Γάϊου Παξών στο λιμάνι της Κέρκυρας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-91χρονου και 60χρονου από το λιμάνι Κεραμωτής Θάσου στο λιμάνι της Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΙΚΗΤΗΣ» Ν.Π. 12354,

-74χρονου, από το λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου στο λιμάνι του Μούδρου Λήμνου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-84χρονης, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” N.N. 53,

-49χρονης, από το λιμάνι της Ίου στο λιμάνι της Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” N. Νάξου 67.

Σχετικές εικόνες