Ανεύρεση σορού αλλοδαπής στην Κεραμωτή -Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ραφήνα - Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κεραμωτής, για την ύπαρξη σορού γυναίκας εντός της θαλάσσιας περιοχής στον λιμένα Κεραμωτής.

Άμεσα στην εν λόγω περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου ανέσυραν την ανωτέρω σορό, η οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Καβάλας, ενώ διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 38χρονη αλλοδαπή.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κεραμωτής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, για μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του Ε/Γ -Ο/Γ “ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ” Ν.Π. 11124, κατά την διάρκεια του δρομολογίου του από ν. Άνδρο προς λιμένα Ραφήνας, με 317 επιβάτες και 102 οχήματα, χωρίς να αιτεί συνδρομή.

Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιο με χρήση της δεξιάς κύριας μηχανής και κατέπλευσε στον λιμένα Ραφήνας όπου αποβίβασε επιβάτες και οχήματα με ασφάλεια, ενώ οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν για Άνδρο - Τήνο – Μύκονο, προωθήθηκαν στον προορισμό τους από έτερο πλοίο με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ” μέχρι την οριστική αποκατάσταση βλάβης, την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα Αίγινας προς τον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 87χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.