Ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Μύρινα - Βύθιση σκαφών στην Αμαλιάπολη - Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στην Ίο

ΟΧΗΜΑ ΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μύρινας, για την ύπαρξη σορού άνδρα, σε προχωρημένη σήψη, στην παραλία ¨ΠΕΤΣΙΑ¨ Παναγίας ν. Λήμνου.

Ο άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, είχε ύψος περίπου 1,75 - 1,80, ηλικία 50 - 55, ενώ έφερε καλοκαιρινή καταδυτική στολή χρώματος μαύρου και μπλε.

Η ανωτέρω σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Λήμνου για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μύρινας.

*****

Στη σύλληψη ενός 34χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες την 06-09-2023, η Λιμενική Αρχή Αμαλιάπολης, για βύθιση Α/Κ σκάφους, το οποίο βρισκόταν προσδεμένο σε προβλήτα του αλιευτικού καταφυγίου Αμαλιάπολης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του εν λόγω σκάφους, προκειμένου μεριμνήσει για την ανέλκυσή του.

Επίσης, ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες την 06-09-2023, η Λιμενική Αρχή Αμαλιάπολης, για βύθιση ιστιοπλοϊκού σκάφους, το οποίο βρισκόταν προσδεμένο σε προβλήτα του λιμένα Αχίλλειου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του εν λόγω σκάφους, προκειμένου μεριμνήσει για την ανέλκυσή του.

Προανακρίσεις διενεργούνται από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ίου, από τον κυβερνήτη Θ/Γ σκάφους ελληνικής σημαίας, με δεκαπέντε (15) επιβάτες και δύο (02) μέλη πληρώματος, για προσάραξη και εισροή υδάτων στο σκάφος, στην θαλάσσια περιοχή της παραλίας «ΚΟΥΜΠΑΡΑ» ν.Ίου.

Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και δύο ιδιωτικά σκάφη από θαλάσσης καθώς και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς. Οι επιβαίνοντές του μετεπιβιβάστηκαν ασφαλώς στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και σε ένα ιδιωτικό σκάφος και μεταφέρθηκαν στην ξηρά. Μία εκ των επιβαινόντων μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ίου, για παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ίου, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικές εικόνες