Ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Σύρο-Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην Χαλκίδα-Σύλληψη αλλοδαπής στην Πάτρα-Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στην Μυτιλήνη-Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Σύρου από εργαζόμενο ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης, για την ύπαρξη σορού άνδρα στη θαλάσσια περιοχή εντός του λιμένα Σύρου.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου με την συνδρομή ιδιώτη δύτη, εντόπισε και περισυνέλεξε την ανωτέρω σορό, η οποία βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη. Ο άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ηλικίας περίπου 50 ετών, ήταν μέτριας σωματικής διάπλασης, ύψους περίπου 1,70μ., με λευκό χρώμα δέρματος, ενώ έφερε εσώρουχο χρώματος στρατιωτικής παραλλαγής και κοντομάνικη μπλούζα χρώματος σκούρο μπλε.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

*****

Στο πλαίσιο ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα 63χρονος ημεδαπός για παράβαση του νόμου «περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο περιπολίας από ανωτέρω στελέχη στο αλιευτικό καταφύγιο “Παναγίτσας” στην περιοχή Δροσιά Χαλκίδας, κατελήφθη ο προαναφερόμενος, να κατέχει ποσότητα ναρκωτικής ουσίας του είδους ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 1,8 γρ.

Στη συνέχεια, σε νομότυπο έλεγχο που διενεργήθηκε σε κτήμα που διαχειρίζεται αποκλειστικά ο ίδιος σε αγροτική περιοχή εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τρία (03) δενδρύλλια κάνναβης 1,0μ., 0,5μ. και 0,5μ. ύψους αντίστοιχα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες, ενώ πρόκειται να αποσταλούν στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία για ποσοτική και χημική ανάλυση.

*****

Στη σύλληψη μίας 38χρονης αλλοδαπής, προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι η 38χρονη δεν διέθετε ταξιδιωτικά έγγραφα που να της επιτρέπουν τη νόμιμη παραμονή της σε έδαφος SCHENGEN, ενώ υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 20χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, πρωινές ώρες σήμερα, επί της οδού “Π. Κουντουριώτη”, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Μυτιλήνης, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-75χρονου, από το λιμένα ν. Σίκινου στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΣΤΕΛΙΟΣ» Ν. Ίου 16,

-26χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι» Ν.Π. 8745,

-59χρονου, από τον λιμένα Καμαριώτισσας ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-77χρονη, από τον λιμένα Μύτικα Αιτ/νίας στον λιμένα Καλάμου ν. Λευκάδας, με το θαλάσσιο ταξί “ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ” ΝΛ. 313,

-67χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ» Ν. Τήνου 25 και

-07μηνών αγόρι, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα ν. Λέρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες