Ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Χαλκίδα - Τραυματισμός άνδρα στην Καλαμάτα - Σύλληψη ημεδαπού στην Ηγουμενίτσα - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ πλοίου στη Ζάκυνθο - Διακομιδές ασθενών

01_.jpg
Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, για την ύπαρξη άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του, πλησίον της παλαιάς γέφυρας στην Βοιωτική Ακτή, εντός της χερσαίας ζώνης Χαλκίδας.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και πλήρωμα του ΕΚΑΒ, το οποίο πραγματοποίησε προσπάθεια ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ). Στη συνέχεια ο ανωτέρω άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Ο άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ήταν ηλικίας περίπου 35 με 40 ετών και έφερε ενδυμασία.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες την 25.11.2022, η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, για περιστατικό τραυματισμού 48χρονου ημεδαπού επιθεωρητή κλάσης.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω στην προσπάθειά του να επιβιβασθεί σε Φ/Γ πλοίο από Ε/Γ - Λάντζα, κατά την άνοδο του με ανεμόσκαλα στο πλοίο, έπεσε στην πρύμνη της λάντζας και στη συνέχεια κατέληξε στη θάλασσα. Άμεσα καθελκύστηκε σωστική λέμβος από το Φ/Γ πλοίο, η οποία περισυνέλεξε τον ανωτέρω ημεδαπό από τη θάλασσα και τον μετέφερε, με τη συνοδεία της Ε/Γ - Λάντζας, στον λιμένα Καλαμάτας, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

*****

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός 31χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, με τη συνδρομή της ομάδας Κ9/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, σε Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον 31χρονο, το οποίο είχε εκφορτωθεί από Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από το εξωτερικό, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό έγγραφο ενοικίασης του εν λόγω Ι.Χ.Ε. οχήματος, ενώ διαπιστώθηκε κατά την πληκτρολόγηση των στοιχείων του οχήματος σε βάση δεδομένων, ότι ήταν καταχωρημένο στην κατηγορία κλαπέντα - υπεξαιρεθέντα - απολεσθέντα αντικείμενα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

*****

Στη σύλληψη ενός 40χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας, πριν τον απόπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε τα ανωτέρω έγγραφο.

*****

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες την 25.11.2022, οι Λιμενικές Αρχές Ζακύνθου, Κατάκολου και Κυλλήνης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. (ΕΚΣΕΔ), για μηχανική βλάβη στο Φ/Γ πλοίο ''LIBERTAS H'' σημαίας Πορτογαλίας, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΛΥΚΩΝ'' ν. Ζακύνθου, με έντεκα (11) μέλη πληρώματος, χωρίς να αιτεί συνδρομή.

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-49χρονου, από το λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 53 και

-83χρονου, από το λιμένα ν. Τήνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64.

Σχετικές εικόνες