Ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στην Αίγινα - Σύλληψη ημεδαπού στην Παλαιοκαστρίτσα - Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στη Λευκάδα - Διακομιδή ασθενούς

1
Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας για την ύπαρξη σορού άνδρα στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΓΙΩΝ'' ν. Αίγινας.

Στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε και ανέσυρε τον άνδρα, ο οποίος ήταν ενδεδυμένος με μαγιό μαύρου χρώματος, ενώ έφερε χειρουργικές τομές στο στέρνο και στο αριστερό πόδι.

Η σορός του άνδρα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας ότι το Ι/Φ σκάφος ''ΒΑΝΙΛΛΑ ΣΚΑΙ'' Ν.Π. 1215, ότι ενώ βρισκόταν σε αναμονή προκειμένου να εισέλθει από τη βόρεια είσοδο του διαύλου Λευκάδας, λόγω λανθασμένου χειρισμού γύρισε στο πλάι, με αποτέλεσμα η δεξιά του πλευρά να ακουμπήσει τη γέφυρα.

Από το περιστατικό προκλήθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός του αλλοδαπού Κυβερνήτη του εν λόγω Ι/Φ σκάφους, ενώ οι υπόλοιποι οκτώ (08) αλλοδαποί επιβαίνοντες του, είναι καλά στην υγεία τους. Ο Κυβερνήτης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας για την παροχή των πρώτων βοηθειών, απ΄ όπου κι εξήλθε. Στη συνέχεια, το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος απομακρύνθηκε από την είσοδο του διαύλου, με τη συνδρομή του Α/Κ σκάφους και προσδέθηκε σε ασφαλές σημείο.

Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΒΑΝΙΛΛΑ ΣΚΑΙ'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν προκλήθηκε βλάβη στη λειτουργία της πλωτής γέφυρας ''ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ'' Ν.Π. 26.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ - Ο/Γ ''ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ'' Ν.Π. 12287, 13χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες