Ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στην Ύδρα - Επικάθιση Φορτηγού πλοίου στην Κεφαλλονιά - Μηχανική βλάβη ΕΓ-ΥΓ πλοίου στην Αίγινα

DSC_0099
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα από το Κέντρο Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Λιμεναρχείο Ύδρας για ύπαρξη σορού άνδρα στη θαλάσσια περιοχή “ΣΤΑΥΡΟΝΗΣΙΟΥ” ν. Ύδρας.

Άμεσα στην εν λόγω περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντοπίστηκε η σορός άνδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ενώ στη συνέχεια ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στον λιμένα ν. Ύδρας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος από ιατρό και εν συνεχεία η σορός μεταφέρθηκε στον λιμένα Ερμιόνης .

Ο ανωτέρω άνδρας, ήταν ενδεδυμένος με στολή δύτη, έφερε μάσκα και αναπνευστήρα καθώς και μαύρα βατραχοπέδιλα.

Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί σε Ιατροδικαστική Υπηρεσία, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κεφαλλονιάς για περιστατικό επικάθισης του Φ/Γ “ΝΕΜΕΣΙΣ” Ν.Π. 12619, στον λιμένα Αργοστολίου με εννέα (09) άτομα πλήρωμα.

Στο σημείο έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ρυμουλκό “ΜΑΚΗΣ” Ν.Α. 546 και ένας ιδιώτης δύτης, ενώ με τη συνδρομή του ρυμουλκού το φορτηγό πλοίο απομακρύνθηκε από το σημείο επικάθισης και ακολούθως αγκυροβόλησε προκειμένου να ελέγχθει από ιδιώτη δύτη.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός προσώπου ούτε διαπιστώθηκε εισροή υδάτων και θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ το πλοίο προσέδεσε με ιδία μέσα στον λιμένα Αργοστολίου.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΑΘΗΝΑ'' Ν.Π. 9824, για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ κατέπλευσε ασφαλώς στον λιμένα ν. Αίγινας.

Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα ν. Αγκιστρίου για τον λιμένα ν. Αίγινας αποβιβάζοντας ογδόντα τρεις (83) επιβάτες οι οποίοι είχαν προορισμό τον λιμένα Πειραιά, ενώ επρόκειτο να επιβιβαστούν από τον λιμένα ν. Αίγινας ακόμη τριάντα τέσσερις (34) επιβάτες, με προορισμό τον λιμένα Πειραιά. Ανωτέρω επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του εν λόγω πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Σχετικές εικόνες