Ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Άγιο Όρος - Ανεύρεση σορού αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Μυτιλήνη - Θάνατος επιβάτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στα Χανιά - Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή του Αγίου Όρους ενημερώθηκε από ιδιώτη για την ύπαρξη σορού άνδρα, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου ¨ΑΡΑΠΗΣ¨.

Αμέσως, στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του οποίου ανέσυρε τη σορό και τη μετέφερε στο λιμάνι της Ιερισσού. Ο άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ήταν ηλικίας περίπου 40 ετών, ύψους περίπου 1.70-1.75εκ. και κανονικής σωματικής διάπλασης, ενώ έφερε σκουρόχρωμες αθλητικές φόρμες και αθλητικά παπούτσια. Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αγίου Όρους.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή της Μυτιλήνης ενημερώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση της Λέσβου για την ύπαρξη σορού σε απόκρημνο σημείο επί της ακτής, στη θαλάσσια περιοχή ¨ΠΑΜΦΙΛΑ¨ της Λέσβου.

Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν τη σορό, αγνώστων λοιπών στοιχείων, σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης. Η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Βορείου Αιγαίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή των Χανίων ενημερώθηκε ότι 53χρονος αλλοδαπός επιβάτης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, έχασε τις αισθήσεις του εντός του πλοίου και έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Με τον κατάπλου του στο λιμάνι των Χανίων, ο επιβάτης παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ¨ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ¨, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-83χρονης, από το λιμάνι της Σερίφου στο λιμάνι της Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-55χρονης, από το λιμάνι της Φολεγάνδρου στο λιμάνι της Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ¨ Ν.Ν. 53,

-67χρονου, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-75χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V¨ Ν.Ν. 67,

-84χρονου, από το λιμάνι της Σύμης στο λιμάνι της Ρόδου, με ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-βρέφους, από το λιμάνι ¨ΛΑΚΚΑ¨ των Παξών στο λιμάνι της Κέρκυρας, με το ιδιωτικό σκάφος ¨ΜΑΡΙΑ¨ Λ.Π. 845,

-88χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ¨ Ν.Ν. 53 και

-77χρονης και 77χρονου, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ¨ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ¨ Ν. Σκ. 46.

Σχετικές εικόνες