Ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Αίγιο - Βλάβη καταπέλτη Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στην Άνδρο - Τραυματισμός εργαζομένου στην Ελευσίνα - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αιγίου για την ύπαρξη σορού άνδρα (α.λ.σ.), στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΛΥΚΗΣ'' Αιγίου του Δήμου Αιγιαλείας.

Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικεία Λιμενικής Αρχής όπου εντόπισαν τον εν λόγω άνδρα, ο οποίος ήταν ύψους περίπου 1,75μ, ηλικίας 70 ετών περίπου, είχε γκρίζα μαλλιά, ενώ ήταν ενδεδυμένος με μπλούζα μαύρου χρώματος με πορτοκαλί ρίγα, τζιν παντελόνι χρώματος μπλε, μαύρη ζώνη και υποδήματα χρώματος μαύρου με λευκή σόλα.

Η σορός του άνδρα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αιγίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Άνδρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ''ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ'' Ν.Π. 11124, για βλάβη στον αριστερό βοηθητικό καταπέλτη του πλοίου, κατά τη διαδικασία απόπλου από τον λιμένα ''ΓΑΥΡΙΟΥ'' ν. Άνδρου.

Το εν λόγω πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για λιμένες ν. Τήνου και ν. Μυκόνου, με 313 επιβάτες, 95 Ι.Χ.Ε., 33 Φ/Γ, 09 Δ/Κ και 44 άτομα πλήρωμα, ενώ από το περιστατικό δε διαπιστώθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Γαυρίου του Λιμεναρχείου Άνδρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας για τον τραυματισμό 54χρονου εργαζόμενου σε Φ/Γ πλοίο, το οποίο ελλιμενίζεται στον κεντρικό λιμένα Ελευσίνας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω τραυματίστηκε στο δεξί άνω άκρο, κατά την έναρξη εκφόρτωσης του πλοίου από την πλατφόρμα , η οποία κινείται σε ράγες με μηχανισμό συγκράτησης και ανύψωσης. Στη συνέχεια, ο 54χρονος διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ''ΚΑΤ'', για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος του εν λόγω Φ/Γ πλοίου, καθώς και ο Υποπλοίαρχος, ως χειριστής του ανωτέρω μηχανισμού.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-85χρονης, από τον λιμένα ''ΚΑΛΑΜΟΥ'' ν. Λευκάδας στον λιμένα ''ΜΥΤΙΚΑ'' Ν. Αιτωλοακαρνανίας, με το Θ/Τ ''ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ'' Ν.Λ. 313,

-5χρονης, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ - Ο/Γ ''ΘΑΣΟΣ ΙΙ'' Ν.Π. 11836,

-1,5χρονου, από τον λιμένα ν. Καλύμνου στον λιμένα ''ΜΑΣΤΙΧΑΡΙΟΥ'' ν. Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-95χρονου, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64,

-85χρονου, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π - Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001,

-80χρονου αλλοδαπού, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745,

-16χρονου, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-90χρονου, από τον λιμένα ''ΚΑΛΑΜΟΥ'' ν. Λευκάδας στον λιμένα ''ΜΥΤΙΚΑ'' Ν. Αιτωλοακαρνανίας, με το Θ/Τ ''ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ'' Ν.Λ. 313.

Σχετικές εικόνες