Ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Ανατολικό Πήλιο - Θάνατος υποβρύχιου αλιέα στην Βοιωτία - Τραυματισμός οδηγού Φ/Γ οχήματος στο Κερατσίνι - Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Αστυπάλαια - Διακομιδές ασθενών

ΟΧΗΜΑ ΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Βόλου, από Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ανεύρεση σορού άνδρα, σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης, αγνώστων λοιπών στοιχείων, σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή όρμου ¨ΜΟΥΡΤΙΑ¨ Ανατολικού Πηλίου.

Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, με τη συνδρομή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περισυνέλεξε και μετέφερε την ανωτέρω σορό στον λιμένα Βόλου, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου ¨Αχιλλοπούλειο¨.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Β’ Λιμενικό Τμήμα Θίσβης του Λιμεναρχείου Ιτέας, για περιστατικό αγνοούμενου 57χρονου ημεδαπού υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Αλυκή Βοιωτίας του Δήμου Θηβαίων.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους και ιδιώτη δύτη, ανασύρθηκε από την εν λόγω θαλάσσια περιοχή, χωρίς τις αισθήσεις του, 57χρονος ημεδαπός.

Στη συνέχεια, ο άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για περιστατικό τραυματισμού 43χρονου οδηγού Φ/Γ οχήματος επί του προβλήτα του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά στον λιμένα Ικονίου Κερατσινίου.

Ειδικότερα, κατά την διαδικασία εκφόρτωσης έμφορτου εμπορευματοκιβωτίου, πραγματοποιήθηκε θραύση του κλειδιού ασφάλισης του κοντέινερ με αποτέλεσμα την ανύψωση και την απότομη πτώση του φορτηγού οχήματος στο έδαφος, καθώς και τον τραυματισμό του 43χρονου στο αριστερό κάτω άκρο του.

Ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας για την παροχή των πρώτων βοηθειών, απ’ όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Καλύμνου και Αστυπάλαιας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό ακυβερνησίας Ι/Φ σκάφους ελληνικής σημαίας, στη θαλάσσια περιοχή 0,72 ν.μ. βόρεια βορειοανατολικά ν. Αστυπάλαιας, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή αναχώρησε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Αστυπάλαιας, προς παροχή συνδρομής.

Το Ε/Γ-Τ/Ρ εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, το οποίο και ρυμούλκησε με ασφάλεια στον λιμένα Σκάλας Αστυπάλαιας.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Αστυπάλαιας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοϊας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-77χρονης και 22μηνών αγοριού, από το λιμένα ν. Αγκιστρίου στον λιμένα Πειραιά, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-79χρονης, από το λιμένα ν. Δονούσας στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν. Ν. 67,

-72χρονου και 43χρονης, από το λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες