Ανεύρεση σορού άνδρα στην Κω – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Θάσο – Σύλληψη ατόμων στη Πάτρα – Διακομιδή ασθενούς

ΠΛΣ
Share:    

Τις πρωινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κω, για την ύπαρξη 34χρονου αλλοδαπού χωρίς τις αισθήσεις του, στην παραθαλάσσια περιοχή ''ΛΑΜΠΗ'' ν. Κω.

Αμέσως στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας της Κω, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο της Κω που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ηγουμενίτσας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ” Ν.Π. 10653, ότι κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε υψηλή θερμοκρασία καυσαερίων στο κύλινδρο της δεξιάς κύριας μηχανής, με αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας του ύδατος ψύξης.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αποβιβάζοντας με ασφάλεια διακόσιους σαράντα τέσσερις επιβάτες, σαράντα δύο Ι.Χ., ένα Δ/Κ, επτά Φ/Γ και τέσσερα λεωφορεία.

Από τη Λιμενική Αρχή της Ηγουμενίτσας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θάσου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ” Ν.Π. 12524, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου προς εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής, διαπιστώθηκε δυσλειτουργία ντίζας χειριστηρίου στη δεξιά κύρια μηχανή. Οι είκοσι οκτώ επιβάτες και τα δεκατρία οχήματα, προωθήθηκαν στο προορισμό τους με λοιπά πλοία της πορθμειακής γραμμής με μέριμνα της εταιρείας, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή της Θάσου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.
*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 34 και 29 ετών προέβησαν, τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, κατελήφθησαν οι ανωτέρω να αποπειρώνται να εξέλθουν παράνομα από την χώρα, έχοντας πλάστες ταυτότητες.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκε με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά, 61χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες