Ανεύρεση σορού άντρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Βούλα – Θάνατος άντρα στη Βουλιαγμένη – Αλιευτικοί έλεγχοι στη Χαλκίδα – Αποβίβαση ασθενούς από Φ/Γ πλοίο στη Θήρα – Διακομιδές ασθενών

ΧΑΛΚΙΔΑ
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Σαρωνικού, για την ύπαρξη άντρα χωρίς τις αισθήσεις του, στην παραλία της Βούλας.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, όπου διαπίστωσαν ότι πρόκειται για άντρα αγνώστων στοιχείων, ηλικίας περίπου 70 με 80 ετών, ύψους περίπου 1,75μ, εύσωμης σωματικής διάπλασης με γκρίζα μαλλιά, ενδεδυμένος με μαύρο παντελόνι και καφέ ζώνη, λευκό φανελάκι, με μαύρη μπλούζα και κίτρινο μπουφάν.

Ο άντρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βούλας «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

*****

Ενημερώθηκε τις μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή της Βουλιαγμένης για την ανεύρεση άντρα, ηλικίας 96 ετών, χωρίς τις αισθήσεις του, στη θαλάσσια περιοχή Βουλιαγμένης.

Ο άνδρας περισυλλέχθηκε από επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε αρχικά στη ξηρά και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή της Χαλκίδας από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Π.Ε. Εύβοιας ότι εντοπίστηκε ημεδαπός επαγγελματίας αλιέας να έχει στην κατοχή του δύο κιλά αλιεύματα του είδους “πετροσωλήνα”, το οποίο είναι απαγορευμένο για αλιεία. Από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας κατασχέθηκαν τα παράνομα αλιεύματα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Επίσης, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, τις απογευματινές ώρες χθες εντοπίστηκε ερασιτεχνικό αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή Δάφνης Β. Ευβοϊκού κόλπου με δύο (02) επιβαίνοντες να έχουν αλιεύσει από κοινού τέσσερις χιλιάδες (4.000) τεμάχια ζωντανών αχινών, υπερβαίνοντας το επιτρεπόμενο όριο. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ κατασχέθηκαν τα αλιεύματα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή της Θήρας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι 55χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος Φ/Γ πλοίου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, ενώ το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή όρμου «ΑΡΜΕΝΗΣ» βορειοανατολικά της Θήρας.

Αμέσως στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και παρέλαβε τον 55χρονο μεταφέροντας τον στον λιμενίσκο «ΕΞΩ ΓΥΑΛΟΥ». Στη συνέχεια, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-94χρονης, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-39χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.N. 53,

Σχετικές εικόνες