Ανεύρεση σορού γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Ζέα - Σύλληψη ημεδαπής για καπνικά προϊόντα και ναρκωτικά στη Μυτιλήνη - Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

epx_Mytilini..
Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Ε' Λιμενικό Τμήμα Ζέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για την ύπαρξη σορού γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων εντός της θαλάσσιας περιοχής Πειραϊκής, σε απόσταση 50 μέτρων από την βραχώδη ακτή.

Η γυναίκα είχε κοντά κόκκινα μαλλιά, γαλάζιο χρώμα οφθαλμών, ήταν ηλικίας περίπου 65-70 ετών, κανονικής σωματικής διάπλασης, ύψους περίπου 1,60 μ., ενώ ήταν ενδεδυμένη με πορτοκαλί πουλόβερ, μαύρη-γκρι ζακέτα, μαύρο παντελόνι φόρμας και υποδήματα χρώματος μπορντώ.

Η σορός ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά "ΤΖΑΝΕΙΟ", ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****
Στη σύλληψη μίας 71χρονης ημεδαπής προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, για παράβαση του Ν. 2960/2001 Τελωνειακού Κώδικα και του Ν. 4139/13 περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, την 28/03/2022 κατά την εκφόρτωση Φ/Γ οχημάτων από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, προερχόμενο από λιμένες Πειραιά και Χίου, εντοπίστηκε από τα ανωτέρω στελέχη ύποπτο χαρτοκιβώτιο, το οποίο τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση. Στη συνέχεια, πρωινές ώρες σήμερα, η 71χρονη παρέλαβε το χαρτοκιβώτιο, στο οποίο από τον έλεγχο που διενεργήθηκε από τα παραπάνω στελέχη βρέθηκαν τέσσερις (04) πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες χύμα καπνό συνολικού βάρους δύο χιλιάδων (2.000,00 γρ) γραμμαρίων, οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ταινία ασφάλειας-γνησιότητας καθώς και είκοσι (20) δισκία, άνευ ιατρικής συνταγής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η ανωτέρω ποσότητα καπνικών προϊόντων και ναρκωτικών.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Υποπλοίαρχο του Ε/Γ-Ο-Γ πλοίου "ΝΑΧΟΣ" Ν.Π. 11014, για τον τραυματισμό ημεδαπής ναυτικού (ειδικότητας Επίκουρου) εντός του πλοίου, το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο στον λιμένα Πειραιά.

Η εν λόγω ναυτικός διεκομίσθη σε ιδιωτική κλινική για παροχή ιατρικής περίθαλψης, ενώ σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση, η ανωτέρω τραυματίστηκε μετά από πτώση της.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-83χρονης, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 62 και

-54χρονου, από τον λιμένα ν. Ψαρών στον λιμένα Λημνίων Βολισσού ν. Χίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα-καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην θαλάσσια περιοχή παραλίας Βάρκιζας.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες