Ανεύρεση σορού γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Βόλο - Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος στη Ραφήνα - Ακυβερνησία Τ/Χ σκάφους στο Σαρωνικό - Πτώση μέλους πληρώματος Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη θάλασσα στον Πόρο - Σύλληψη αλλοδαπής στη Ηγουμενίτσα - Εντοπισμός

Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Βόλου από την ΕΛ.ΑΣ., για την ύπαρξη σορού γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων σε ελεύθερη παραλία του Δήμου Βόλου.

Η γυναίκα ήταν ηλικίας περίπου 60-65 ετών, ύψους περίπου 1,65 μ., κανονικού σωματότυπου και είχε εκδορές στη μύτη και στο πρόσωπο. Ήταν ενδεδυμένη με τυρκουάζ ολόσωμο μαγιό και μαύρα πλαστικά υποδήματα θαλάσσης.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχή, όπου η σορός είχε ανασυρθεί και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου ''ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ''.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας από ιδιώτη, για Ι/Φ σκάφος που πιθανώς να βρίσκεται σε δυσχερή θέση, λόγω δυσλειτουργίας της μηχανής του, με έναν (01) επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμάνι Ραφήνας.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το Ι/Φ σκάφος ''ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ'' Λ.Θ. 18970, το οποίο ρυμουλκήθηκε από το Ε/Π-Α/Κ σκάφος ''ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ'' Ν.Ρ. 07 και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Ραφήνας, με τον επιβαίνοντα καλά στην υγεία του και κατά δήλωσή του να μην επιθυμεί τη διακομιδή του σε δομή υγείας.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού από τον κυβερνήτη του Τ/Χ σκάφους ''ΟΡΚΑ'' Τ.Π. 178, για ακυβερνησία του σκάφους λόγω προβλήματος στην παροχή βενζίνης, στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΑΒΟΥΡΙ'' Αττικής, με πέντε (05) επιβαίνοντες.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη το Τ/Χ σκάφος ''ΜΟΝΟΛΥΚΟΣ'' Λ.Π. 12634-ΣΤ΄ προς παροχή συνδρομής και με τη συνοδεία αυτού το ''ΟΡΚΑ'' κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια στη γλίστρα Λαγονησίου, απ΄ όπου ανελκύθηκε.

*****

Διαπιστώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πόρου, η ύπαρξη ανθρώπου στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή στενού ''ΠΟΡΟΥ-ΓΑΛΑΤΑ''.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω μέλος πληρώματος Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του σκάφους στο λιμένα Πόρου, μπερδεύτηκε στα σχοινιά και έπεσε στη θάλασσα. Στη συνέχεια, περισυνελέγη από διερχόμενο ερασιτεχνικό σκάφος και αποβιβάστηκε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα, απ΄ όπου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαλατά.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πόρου.

*****

Στη σύλληψη μιας 35χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, ενώ υπήρχε εις βάρος της καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω πλαστό έγγραφο.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, βραδινές ώρες χθες, από τη Λιμενική Αρχή Γυθείου σε βραχώδες σημείο στην παραλία ''ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ'' του Δήμου Μονεμβασιάς.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.