Ανεύρεση σορού γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων στον Άλιμο Αττικής - Ακυβερνησία Θ/Γ σκάφους στη Μήλο - Σύλληψη αλλοδαπών στη Σούδα – Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Φλοίσβου για την ύπαρξη σορού γυναίκας στην θαλάσσια περιοχή Α' Αλιπέδου Αλίμου.

Στην περιοχή έσπευσε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής και με τη συνδρομή στελεχών ΕΚΑΒ ανέσυραν τη σορό. Πρόκειται για γυναίκα αγνώστων στοιχείων, ηλικίας 70 περίπου ετών, ύψους 1,65μ, με λευκό χρώμα μαλλιών, ενδεδυμένη με μπλούζα ριγέ λευκού και ερυθρού χρώματος, φούστα μαύρου χρώματος και υποδήματα μαύρου χρώματος, ενώ φορούσε βέρα και μία αλυσίδα στο λαιμό με κρεμασμένα κλειδιά.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο ''Ασκληπιείο Βούλας''.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μήλου για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Θ/Γ “BIG CEYCEY” σημαίας Αλβανίας, στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Μήλου, με τρεις (03) επιβαίνοντες.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο έσπευσε το Ε/Γ - Λάντζα ''ΔΡΑΚΩΝ'' Ν.Μήλου 48, όπου εντόπισε το ανωτέρω σκάφος και με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ρυμούλκησε το “BIG CEYCEY” με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο όρμου Προβατά ν. Μήλου.

Από τη Λιμενική Αρχή Μήλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “BIG CEYCEY” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Χανίων.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα της Σούδας, κατά την αποβίβαση επιβατών από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, εντοπίστηκαν στις αποσκευές των εν λόγω αλλοδαπών πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία ήταν καταχωρημένα στο σύστημα “SIS II” ως κλεμμένα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-90χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Τ/Ρ – Ε/Π “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν. Π. 8745,

-83χρονης, από τον λιμένα ν. Αλόννησου προς τον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001 και

-68χρονης, από τον λιμένα Λιναριάς ν. Σκύρου προς τον λιμένα Κύμης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.