Ανεύρεση σορού γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων στον Άλιμο Αττικής-Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ στον Πειραιά - Διακομιδή ασθενούς - Ανεύρεση νεκρού δελφινιού

ΠΕΙΡΑΙΑΣ (1)
Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Φλοίσβου, για την ύπαρξη σορού γυναίκας στην θαλάσσια περιοχή του προβλήτα “Ε” της μαρίνας Αλίμου ν. Αττικής.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και με τη συνδρομή σκάφους της μαρίνας, περισυνέλεξαν τη σορό και την μετέφεραν αρχικά, στον προβλήτα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο “Ασκληπιείο Βούλας” .

Πρόκειται για γυναίκα αγνώστων στοιχείων, ηλικίας 70 περίπου ετών, ύψους 1,60μ, με καστανό χρώμα μαλλιών, ενδεδυμένη με ζακέτα μπλε χρώματος, μπλούζα φούτερ ροζ χρώματος, παντελόνι μπλε χρώματος και κάλτσες μαύρου χρώματος, ενώ εντός τσέπης ζακέτας έφερε πορτοφόλι μαύρου χρώματος και δυο κλειδιά.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Στη σύλληψη ενός 41χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο στερούνταν σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ενώ σε πληκτρολόγηση των στοιχείων του βρέθηκε καταχωρημένος στη βάση δεδομένων με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου ή διαμονής σε έδαφος SCHENGEN.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XVII” Ν.Π. 11483 ότι, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένες Πόρτο Χελίου – Σπετσών – Ερμιόνης – Ύδρας – Πόρου με τελικό προορισμό τον Πειραιά, παρουσιάστηκε πιθανή εμπλοκή αντικειμένου στα πτερύγια του σκάφους.

Το πλοίο κατέπλευσε στον λιμένα Πειραιά με συμβατική πλεύση και αποβίβασε με ασφάλεια τους 95 επιβάτες του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη σήμερα, από τον λιμένα ν. Μήλου προς τον λιμένα Ερμούπολης ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 40χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

*****

Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό, απογευματινές ώρες χθες, από τη Λιμενική Αρχή Μούδρου, στην παραλία “ΜΑΚΡΥΣ ΓΙΑΛΟΣ” Καμινίων ν. Λήμνου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.

Σχετικές εικόνες