Ανεύρεση σορού στους Φούρνους - Ακυβερνησία Α/Ψ σκάφους στην Κέρκυρα – Σύλληψη αλλοδαπού στο Βόλο - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Φούρνων, για την ύπαρξη σορού σε στάδιο προχωρημένης αποσύνθεσης - σήψης, στην περιοχή ''Καμάρι'' ν. Λήμνου.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν τη σορό η οποία ήταν ενδεδυμένη μπλε μπλούζα και μαύρο κολάν και τη μετέφεραν με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Καρλόβασι ν. Σάμου.

Από το Λιμενικό Σταθμό Φούρνων που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, για περιστατικό ακυβερνησίας του Α/Ψ σκάφους ¨NAUSI¨, λόγω μηχανικής βλάβης, με τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ν.μ. ΝΑ του λιμένα Ν. Κέρκυρας.

Στη περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το ιδιωτικό Ε/Π σκάφος ¨ΔΕΣΠΟΙΝΑ¨ Σ.Κ. 2015, το οποίο εντόπισε το ανωτέρω σκάφος Α/Ψ, με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους και το συνόδευσε στην μαρίνα Μπενιτσών, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ¨NAUSI¨, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το συμβάν, δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού, προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Βόλου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, εντός επιβατικού λιμένα Βόλου, διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστά έγγραφα, ενώ δε κατείχε κανένα νομότυπο έγγραφο εισόδου και παραμονής στη χώρα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-34χρονος, από τον λιμένα ν. Tήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

-45χρονος, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

-69χρονος, από τον λιμένα ν. Tήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ¨ Ν.Τ.25

-51χρονος, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΘΑΣΟΥ¨ Ν.Π. 11234

Σχετικές εικόνες