Ανεύρεση σορών αγνώστων λοιπών στοιχείων στην Κόρινθο και στη Ρόδο-Αποβίβαση τραυματία από Ι/Φ σκάφος στον Πόρο-Αποβίβαση ασθενούς από Δ/Ξ πλοίο στα Χανιά-Ημιβύθιση Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στη Χαλκίδα-Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κορίνθου από το Κέντρο Αμέσου Δράσεως Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη σορού στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο.

Αμέσως, στο σημείο μετέβη ένα Α/Κ σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου ανέσυραν τη σορό και τη μετέφεραν στο αλιευτικό καταφύγιο της Κορίνθου. Πρόκειται για σορό ηλικιωμένης γυναίκας (α.λ.σ.), η οποία παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Πάτρας.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ρόδου από ιδιώτη για την ύπαρξη σορού, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, στη θαλάσσια περιοχή ¨ΖΕΦΥΡΟΣ¨ στη Ρόδο.

Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν στελέχη του γραφείου ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής, όπου περισυνέλεξαν σορό άνδρα (α.λ.σ.), η οποία μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Πόρου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι μια 37χρονη αλλοδαπή κυβερνήτης (skipper) ιστιοφόρου σκάφους, το οποίο βρισκόταν 11 ν.μ. ανατολικά του νησιού, τραυματίστηκε στο χέρι από θραύση σχοινιού και έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.), όπου διαπίστωσε τον τραυματισμό της 37χρονης καθώς και την αδυναμία χρήσης ιστίου του σκάφους. Το Ι/Φ κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Γαλατά συνοδεία του Π.Λ.Σ. και η τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Από το Λιμεναρχείο Πόρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Χανίων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι ένας 33χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος δεξαμενόπλοιου έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο 33χρονος μεταφέρθηκε στον κόλπο της Σούδας, με τη συνδρομή λάντζας, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο και διακομίστηκε σε ιδιωτική κλινική για νοσηλεία.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Χαλκίδας ότι Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος σημαίας Πολωνίας παρουσίασε εισροή υδάτων, κατά τη διαδικασία καθέλκυσης στη θάλασσα, σε ναυπηγείο της περιοχής.

Αποτέλεσμα του περιστατικού ήταν η ημιβύθιση του σκάφους και η επικάθισή του σε αβαθή πλησίον πλωτής εξέδρας του ναυπηγείου. Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ρ/Κ ¨ΕΥΡΙΠΟΣ ΙΙΙ» Ν.Χ. 41 και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας. Έγινε η απάντληση των υδάτων με τη χρήση αντλίας και με μέριμνα του ΟΛΝΕ πραγματοποιήθηκε προληπτικά η ρίψη πλωτού φράγματος περιμετρικά του σκάφους. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-45χρονης και 40χρονης, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-78χρονου, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ¨ Ν.Τ. 25,

-66χρονης και 74χρονου, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ¨ Ν.Π. 10032,

-78χρονου και 72χρονου, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-41χρονου, από το λιμάνι της Σκύρου στο λιμάνι της Κύμης, με το Ε/Π-Τ/Ρ ¨ΚΥΜΟΘΟΗ¨ Ν. Ραφήνας 73,

- 50χρονου, από το λιμάνι Κορησσίας της Κέας στο λιμάνι του Λαυρίου, με το Τ/Χ ¨ΣΗ ΣΟΣ 1¨ Τ.Λ. 325 και

-77χρονου, από το λιμάνι της Ίου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V¨ Ν.Ν. 67.

Σχετικές εικόνες