Απαγορεύσεις απόπλου πλοίων στον Πειραιά – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Τ/Χ πλοίου στη Νάξο – Παρασυρόμενο Ι/Φ σκάφος στη Σαλαμίνα

ΑΙΙ 611
Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” Ν. Χανίων 25, ενώ βρισκόταν προσδεμένο στον λιμένα Πειραιά πριν τον απόπλου του για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου, με προορισμό τον λιμένα Ηρακλείου Κρήτης.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ¨ΚΡΗΤΗ ΙΙ¨ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, οι επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με έτερο πλοίο.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για δυσλειτουργία του κεντρικού καταπέλτη οχημάτων του Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ “HIGHSPEED 4” Ν. Π. 10773, κατά τον κατάπλου του στον λιμένα Πειραιά, με αποτέλεσμα την αδυναμία ανοίγματος του και εκφόρτωσης των οχημάτων.

Στη συνέχεια, κατόπιν αποβίβασης των επιβατών, πραγματοποιήθηκε, με μέριμνα του πληρώματος, προσωρινή αποκατάσταση της βλάβης και εκφόρτωση των οχημάτων.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί και πιστοποιητικού αξιοπλοΐας του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων/Διεύθυνση Ελέγχου Πλοίων.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νάξου, ότι το Ε/Γ-Τ/Χ ''ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ'' Ν.Π. 10328 αδυνατεί να προσεγγίσει με ασφάλεια τον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιο του για τους λιμένες Πάρου- Σίφνου – Μήλου.

Οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας με έτερο πλοίο.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για παρασυρόμενο Ι/Φ σκάφος, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο μπροστά από την παραλία Ρέστη ν. Σαλαμίνας, χωρίς επιβαίνοντες.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το εν λόγω ιστιοφόρο πλησίον της ακτής χωρίς να υφίστανται άμεσος κίνδυνος ναυτικού ατυχήματος, ενώ παράλληλα τέθηκε σε ετοιμότητα ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τυχόν παροχή συνδρομής.

Με μέριμνα του ιδιοκτήτη του ανωτέρω σκάφους πραγματοποιήθηκαν ενέργειες για την ασφαλή πρόσδεση του, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικές εικόνες