Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ - ΚΑΤ πλοίου στον Πειραιά - Βύθιση ερασιτεχνικού σκάφους στον Ωρωπό - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - ΚΑΤ ''WORLDCHAMPION JET'' σημαίας Κύπρου ότι παρουσίασε δυσλειτουργία, λόγω εμπλοκής αντικειμένου στο σύστημα υδροπρόωσης, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Κέας.

Το εν λόγω πλοίο που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τους λιμένες ν. Θήρας - ν. Ίου - ν. Νάξου - ν. Μυκόνου - ν. Σύρου στον λιμένα Πειραιά, με 1171 επιβάτες και 38 μέλη πληρώματος, κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Πειραιά.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''WORLDCHAMPION JET'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ωρωπού από ιδιώτη, για ανατροπή σκάφους και ύπαρξη ατόμων στη θάλασσα, στην περιοχή Χαλκουτσίου Ωρωπού Αττικής και σε απόσταση περίπου διακοσίων (200) μέτρων από το αλιευτικό καταφύγιο της ανωτέρω περιοχής.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το βυθισμένο ερασιτεχνικό σκάφος με στοιχεία ''ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ'' Σ.Σ. 2905, ενώ διαπιστώθηκε ότι στο εν λόγω σημείο δεν υπήρχαν άτομα στη θάλασσα. Στη συνέχεια στελέχη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν στο οικείο αλιευτικό καταφύγιο δύο (02) ημεδαπούς, ηλικίας 59 και 54 ετών, οι οποίοι κατά δήλωση τους ήταν οι μοναδικοί επιβαίνοντες στο εν λόγω σκάφος και περισυνελέγησαν από διερχόμενο ιδιωτικό σκάφος. Οι ανωτέρω δήλωσαν καλά στην υγεία τους και ότι δεν επιθυμούν την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Το ''ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ'' ρυμουλκήθηκε από το Ε/Π - Α/Κ σκάφος ''ΑΘΗΝΑ'' Σ.Λ. 262 και με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη, στο αλιευτικό καταφύγιο Χαλκουτσίου, όπου ανελκύθηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό χώρο φύλαξης σκαφών, με μέριμνα του ιδιοκτήτη του.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ'', ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-45χρονης, από τον λιμένα ν. Φολεγάνδρου στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΣΗ ΣΤΑΡ'' Ν. Θήρας 68,

-83χρονου, 22χρονης και 86χρονου, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π - Α/Ψ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001,

-91χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V'' Ν.Ν. 67,

-92χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64,

-33χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 53,

-68χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64,

-54χρονου και 62χρονης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-74χρονου, από τον λιμένα ν. Σερίφου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 53 και

-58χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 10032.

Σχετικές εικόνες