Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου και τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά -Πρόσκρουση Φ/Γ πλοίου σε Ε/Γ -Ο/Γ πλοίο στην Κέα - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά , από τον πλοίαρχο του Ε/Γ -Ο/Γ «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» Ν.Π. 10638 για τον τραυματισμό 52χρονου ναυτικού εντός του πλοίου, καθώς και για την εμπλοκή του πρυμναίου κάβου στην αριστερή προπέλα κατά την διαδικασία απόπλου του πλοίου προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Πειραιά για λιμένες Σερίφου -Σίφνου -Μήλου με εκατόν οχτώ (108) επιβάτες, πενήντα οχτώ (58) Ι.Χ.Ε. , είκοσι έξι (26) Φ/Γ και οχτώ (08) Δ/Κ.

Άμεσα ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον 52χρονο και τον μετέφερε στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟ» για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας μετά από ζημιά από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέας ότι το Φ/Γ πλοίο «ΝΕΜΕΣΙΣ» Ν.Π. 12619, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο και πλαγιοδετημένο με την δεξιά του πλευρά στον κυματοθραύστη του λιμένα Κορησσίας, κατά τη διαδικασία ελιγμών πριν τον απόπλου του για λιμένα Σητείας Κρήτης και λόγω πλευρικού ανέμου βόρειου βορειανατολικού εντάσεως 5-6 bf , προσέκρουσε με την αριστερή του πλευρά στην αριστερή παρειά του Ε/Γ -Ο/Γ «ΜΑΚΕΔΩΝ» Ν.Π. 9142, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο και σε κατάσταση ακινησίας.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής έσπευσαν στο σημείο όπου διαπίστωσαν ότι από την πρόσκρουση είχαν προκληθεί βαθουλώματα και εκδορές πέντε με εξι μέτρα πάνω από την ίσαλο γραμμή στο «ΜΑΚΕΔΩΝ», ενώ στο «ΝΕΜΕΣΙΣ» στράβωσαν τα ρέλια στο μέσο κατάστρωμα.

Από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν υπήρξε εισροή υδάτων στα δύο πλοία.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δύο (02) πλοίων μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-76χρονης από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣΣ” Ν.Π.10032. και

-56χρονος από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Πάρου με το Ε/Γ-Ο/Γ “KYΡΙΑΚΟΣ ΙV” Ν.Ν. 64

-38χρονη από τον λιμένα ν.Θάσου προς τον λιμένα Κεραμωτής με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΘΑΣΟΣ Ι” N.Π.11657

-31χρονος από τον λιμένα ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Σχετικές εικόνες